Αρχική Νέα Τα Σαββατοκύριακα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης αρχίζουν!

Τα Σαββατοκύριακα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης αρχίζουν!

Καινούργια αρχή με όμορφα προγράμματα για τα παιδιά μάς υπόσχεται το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για τους μικρούς μας φίλους. Αφηγήσεις παραμυθιών, χειροτεχνία και κατασκευές, θεατρικά εργαστήρια, αλλά και δημιουργικά προγράμματα ξενάγησης στα εκθέματα του μουσείου προσφέρουν την πιο ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση για το Σαββατοκύριακο.
Ας δούμε αναλυτικά τα προγράμματα που μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιδιά μας:

Εργαστήριο Ζωγραφικής
για παιδιά 8 – 12 ετών

Ο ζωγράφος Διονύσης Καμπόλης και η παιδαγωγός Γκέλυ Τζαμουράνη θα υποδεχτούν τα παιδιά στο εργαστήριο ζωγραφικής για να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα εμπνευσμένα από τις καλύτερες καλοκαιρινές εικόνες.

Εργαστήριο Χειροτεχνίας και Κατασκευών
για παιδιά 5-10 ετών

Ξέρεις πώς μπορείς να μετατρέψεις ένα χαρτί σε μια χελώνα, έναν κύκνο, ένα σπίτι, ένα αεροπλάνο ή ένα καράβι; Τα παιδιά δημιουργούν έργα με απλά υλικά και πολλή φαντασία με την εικαστικό Νιόβη Σταυροπούλου. Ανακαλύπτουν τα μυστικά του χαρτιού και της τεχνικής του origami.

* Νέο Πρόγραμμα: Εργαστήριο για Γονείς και όχι μόνο…
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξενεί ένα νέο εργαστήριο για γονείς (και όχι μόνο) με την εικαστικό Άντζι Καρατζά. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να ‘βουτήξουν’ σε υλικά και να μάθουν πολλές τεχνικές, όπως κολλάζ, πηλό, γύψο, γυψόγαζα, χαρτοπολτό, χαρακτική, κατασκευές…

Αφήγηση Παραμυθιών
από 5 ετών και άνω

Μικρές ιστορίες εμπνευσμένες από τα εκθέματα και τους χώρους του Μουσείου από την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη.

* Νέο Πρόγραμμα: Εργαστήριο για τη Δημιουργική Έκφραση των μικρών Παιδιών
για παιδιά 3,5 – 5 ετών

Πώς οι εικόνες ζωντανεύουν μια ιστορία; Πώς η ιστορία παίρνει μορφή μέσα από τα υλικά; Και πώς τα υλικά δίνουν ξανά εικόνες;
Μια δημιουργική διαδικασία προσαρμοσμένη για παιδιά 3,5 - 5 χρονών. Μια ιστορία κι ένα υλικό καθημερινής χρήσης γίνονται η αφορμή για την πρώτη γνωριμία των παιδιών με το εργαστήριό μας.
Για πρώτη φορά ένα δημιουργικό εργαστήρι για πολύ μικρά παιδιά, με την αναπτυξιακή ψυχολόγο Δέσποινα Σακελλαρίου και την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου. Θεατρικό παιχνίδι, ανάγνωση ιστοριών, μυθοπλασία, και εικαστική δραστηριότητα εμπλέκονται σε ένα παιχνίδι, με στόχο την ενεργοποίηση της φαντασίας και τη δημιουργική απασχόληση.

Διαδρομές στο Μουσείο. Διαδραστικές ξεναγήσεις για οικογένειες
για γονείς και παιδιά
Γονείς και παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου ακολουθώντας μια διαδρομή και συμμετέχοντας σε ένα παιχνίδι. Με την αρχαιολόγο – μουσειοπαιδαγωγό Κατερίνα Σταμίδη μαθαίνουν για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, την Αρχαία Ελληνική και την Αρχαία Κυπριακή Τέχνη. Λύνουν αινίγματα με λέξεις και εικόνες και μαθαίνουν ότι τα αρχαία αντικείμενα ίσως να μην ήταν τελικά αυτό που φαίνεται σε εμάς σήμερα. Ακόμη, προσπαθούν να μαντέψουν τη σημασία λέξεων που συναντά κανείς στα αρχαιολογικά μουσεία αλλά που στον έξω κόσμο έχουν εντελώς διαφορετικό νόημα…

Εικαστικό εργαστήριο
για παιδιά 6 – 12 ετών

Με την τεχνική του κολλάζ, θα προσθέσουμε στο ‘σκεπτόμενο’ ειδώλιο, μύτη, αυτιά, μαλλιά, άλλα μάτια κι άλλο στόμα, ρούχα αν θέλετε! Μια εικαστική πρόταση από την Άντζι Καρατζά και ένα δώρο για το σπίτι.

* Νέο Πρόγραμμα: Μια φορά κι έναν καιρό… Οι γονείς αφηγούνται παραμύθια στα παιδιά τους. Συναντήσεις για γονείς και όχι μόνο…
Όλοι έχουμε μια ιστορία να πούμε και τα παιδιά είναι πάντα πρόθυμα ν' ακούσουν. Πώς λέμε όμως ένα παραμύθι; Ποια είναι η κατάλληλη ιστορία και η κατάλληλη στιγμή;
Και όλους αυτούς τους κακούς τι τους κάνουμε; Ελάτε να βρούμε μαζί τις απαντήσεις σ' αυτές και άλλες ερωτήσεις με την αφηγήτρια Αντωνία Βέλλιου.

Πληροφορίες: 210 7294220 (Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00 – 13.00)
Δεν απαιτείται κράτηση για τη συμμετοχή σας.
Έναρξη Προγραμμάτων: Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης / Νεοφύτου Δούκα 4 / Βασ. Σοφίας & Ηροδότου 1 / Τ: 210 7228321 / www.cycladic.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.