Αρχική InfoTeens Υγεία Τα στενά τζιν μας κάνουν νευρικούς!

Τα στενά τζιν μας κάνουν νευρικούς!

Τα στενά τζιν εκτός του ότι αναδεικνύουν τις λεπτές σιλουέτες ενδεχομένως και να ευθύνονται για σοβαρές νευρολογικές βλάβες που μας προκαλούν νευρικότητα.

Η μικροχειρουργός-ουρολόγος δρ Κάρεν Μπόυλ, από το Ιατρικό Κέντρο Greater Baltimore, στο Μέριλαντ προειδοποιεί ότι έχει δει αρκετούς ασθενείς με παραισθητική μηραλγία, η οποία οφείλεται στο ότι τα παντελόνιά τους ήταν υπερβολικά στενά.

Η διαταραχή αυτή προκαλεί αισθήματα μουδιάσματος, «μυρμηγκιάσματος» και πόνου στους μηρούς και οφείλεται στην συμπίεση ενός νεύρου, που λέγεται έξω μηροδερματικό, στην περιοχή χαμηλά στην κοιλιά, εξήγησε .

Όπως επισήμανε η δρ Μπόυλ, τα συμπτώματα επιδεινώνει ιδίως στα κορίτσια η συνήθεια να φορούν στενά τζιν σε συνδυασμό με ψηλοτάκουνα παπούτσια, ούτως ώστε να φαίνονται πιο ψηλά τα πόδια τους. Και αυτό, διότι η κλίση που παίρνει η λεκάνη τους όταν προσπαθούν να ισορροπήσουν στα ύψη, αυξάνει την πίεση στο συγκεκριμένο νεύρο.

Κι αν δεν θέλετε να αποχωριστείτε το αγαπημένο σας τζιν, η δρ Μπόυλ σας προτείνει να φοράτε πιο άνετα τζιν ή έστω στενά τζιν με ελαστίνη ή λύκρα, ούτως ώστε να πιέζουν λιγότερο την κοιλιά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.