Αρχική InfoMommy Υγεία Τα τιμόνια πιο βρόμικα και από τις τουαλέτες

Τα τιμόνια πιο βρόμικα και από τις τουαλέτες

Αυτό έδειξε πρόσφατη έρευνα που έγινε ομάδα σπουδαστών του Queen Mary University στο Λονδίνο εξετάζοντας τυχαία τις στεφάνες τιμονιών από διάφορα αυτοκίνητα.
Για την ακρίβεια το πόρισμα έδειξε πως τα τιμόνι είναι 9 φορές(!) πιο βρώμικα σε βακτηρίδια από ότι το καπάκι μιας δημόσιας τουαλέτας. Σε κάθε τετραγωνική ίντσα ενός τιμονιού καταγράφηκαν κατά μέσο όρο περισσότερα από 700 βακτηρίδια σε σχέση με περίπου 80 βακτηρίδια που υπάρχουν σε αντίστοιχη επιφάνεια μιας τουαλέτας.
Μερικά από τα πιο επικίνδυνα βακτηρίδια που καταγράφηκαν δημιουργούνται από τα κατάλοιπα που αφήνουμε στο τιμόνι π.χ. από ένα γρήγορο κολατσιό.
Τρομακτικό ή όχι, την επόμενη φορά που θα πιάσετε τιμόνι μην ξεχάσετε να το απολυμάνετε στα γρήγορα περνώντας το με ένα πανάκι βρεγμένο σε οινόπνευμα!
Πηγή: http://www.princeolivernews.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.