Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Τα 7 θαύματα του Αρχαίου Κόσμου

Τα 7 θαύματα του Αρχαίου Κόσμου

Το χρυσό άγαλμα του ΔίαΤα Επτά Θαύματα του Κόσμου (ή τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου κὀσμου) είναι σπουδαία μνημεία που καταγράφηκαν ως μεγαλουργήματα της εποχής ή αλλιώς θαύματα του αρχαίου κόσμου κατά την αρχαιότητα και την προ Χριστού περίοδο. Εμπνευστής του καταλόγου αυτού θεωρείται ο Αντίπατρος ο Σιδώνιος, ο οποίος επισκέφτηκε όλα τα μνημεία και συνέταξε τον κατάλογο. Ο κατάλογος αποτελείται από επτά οικοδομήματα που βρίσκονται γύρω από το μεσογειακό πλαίσιο.

 
H μεγάλη πυραμίδα στην Γκίζα - 2584-2561 π.Χ.- Αιγύπτιοι
Οι Κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας-8ος αιώνας π.Χ. - 6ος αιώνας π.Χ. Βαβυλώνιοι
Το Χρυσελεφάντινο άγαλμα του Ολυμπίου Διός -430 π.Χ. Έλληνες
Ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο -356 π.Χ Έλληνες και Πέρσες
Το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού -353 π.Χ.-351 π.Χ. Έλληνες και Πέρσες
O Κολοσσός της Ρόδου 292 π.Χ. - 280 π.Χ. Έλληνες
Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας -280 π.Χ. Πτολεμαίοι και Αιγύπτιοι

Από όλα τα παραπάνω μεγαλουργήματα - αρχιτεκτονικά θαύματα το μόνο που κατάφερε να διασωθεί μέχρι σήμερα είναι η πυραμίδα του Χέοπα στην Αίγυπτο, το οποίο ήταν και το παλαιότερο εκ των μνημείων. Το δημιούργημα με τη μικρότερη διάρκεια ζωής ήταν ο Κολοσσός της Ρόδου, καθώς καταστράφηκε μόλις 58 χρόνια μετά την κατασκευή του εξαιτίας ενός καταστροφικού σεισμού που έπληξε το νησί εκείνη την περίοδο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.