Αρχική Περιβάλλον Τεχνητές Φωλιές στον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Τεχνητές Φωλιές στον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου

Στο πλαίσιο δράσεων για το «Παγκόσμιο Έτος Βιοποικιλότητας 2010» η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με τη συμμετοχή μαθητών, τοποθέτησε τεχνητές φωλιές στον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου ο οποίος πρόσφατα άνοιξε τις πύλες του στο κοινό.

Η παρουσία των πουλιών στον αστικό χώρο είναι δείκτης ποιότητας ζωής για τον άνθρωπο. Σε αυτό το πλαίσιο, την Τρίτη 27 Απριλίου 2010, μαθητές του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγάλεω και του 2ου ΕΠΑ.Λ Γαλατσίου, τοποθέτησαν ξύλινες τεχνητές φωλιές στον Κήπο έτσι ώστε να γίνει ακόμη πιο φιλικός για τους φτερωτούς φίλους μας αλλά και για το κοινό που μπορεί πια να τον επισκέπτεται.

Το ενδιαφέρον του για αυτήν την πρωτοβουλία έδειξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση, συνομίλησε με τους μαθητές, τους ευχαρίστησε και τους έδωσε συγχαρητήρια για τη δράση τους. Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ Γαλατσίου χάρισαν στον Πρόεδρο ξύλινες φωλιές που διακρίθηκαν στον « 13ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Κατασκευής Ξύλινης Φωλιάς για Πουλιά ‘Μιχάλης Παπαδάκης’».

Η εκδήλωση τοποθέτησης τεχνητών φωλιών για τα πουλιά στον Κήπο του Προεδρικού Μεγάρου εντάσσεται στο πιλοτικό πρόγραμμα με θέμα «Δίκτυο αδόμητων χώρων: για τα πουλιά και τους ανθρώπους» που υλοποιεί η Ορνιθολογική με τη δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Το πρόγραμμα υλοποιείται με στόχο τη βελτίωση σημαντικών χώρων πράσινου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με την ενεργό συμμετοχή μαθητών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.