Αρχική Περιβάλλον Τζιν ρούχα φιλικά στο περιβάλλον...

Τζιν ρούχα φιλικά στο περιβάλλον...

Έως και 92% λιγότερο νερό και 30% λιγότερη ενέργεια απαιτείται με τη νέα μέθοδο παραγωγής παντελονιών τζιν που παρουσίασε στις ΗΠΑ ένας Ελβετός μηχανικός.

Σήμερα χρειάζονται πάνω από 9.450 λίτρα νερό, μισό κιλό χημικά προϊόντα και πολλή ενέργεια για να παραχθεί ένα μόνο τζιν, εξήγησε ο Μιγκέλ Σάντσες, ένας μηχανικός από την εταιρεία χημικών Clariant, που εδρεύει κοντά στη Βασιλεία, σε μια παρουσίαση σε συνέδριο του Ινστιτούτου πράσινης χημείας το οποίο εξαρτάται από την American Chemical Society.

"Αν το πολλαπλασιάσετε με τα σχεδόν δύο δισεκατομμύρια τζιν που παράγονται ετησίως στον κόσμο, έχετε μια καλή ιδέα για το τι αντιπροσωπεύει αυτή η βιομηχανία, η οποία συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή χρησιμοποιημένων υδάτων (λυμάτων) και στις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου στο περιβάλλον", τόνισε o M. Σάντσες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.