Αρχική InfoSchool Λύκειο Τιμητική εκδήλωση για τους διακριθέντες μαθητές και φοιτητές της χώρας μας

Τιμητική εκδήλωση για τους διακριθέντες μαθητές και φοιτητές της χώρας μας

«Μήνυμα αισιοδοξίας από μαθητές και φοιτητές» που διακρίθηκαν τη φετινή χρονιά σε εθνικούς αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς διαφόρων δεξιοτήτων έστειλε το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων στο πλαίσιο τιμητικής εκδήλωσης που διοργανώθηκε την Πέμπτη 26 Απριλίου για να επιβραβευθεί η αριστεία, η προσπάθεια και η δυναμική της νέας γενιάς με προσκεκλημένους μαθητές και φοιτητές που έχουν επιτύχει σημαντικές διακρίσεις. Πρόκειται για το πρώτο κάλεσμα του Υπουργού Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη προς τους νέους που έχουν να παρουσιάσουν πρωτιές, πρωτοπορίες, διακρίσεις και μαζί την άλλη, τη φωτεινή και αισιόδοξη πλευρά όχι μόνο του ελληνικού σχολείου αλλά και της κοινωνίας.
Ο υπουργός μίλησε για το νέο λύκειο «που πρέπει να βγάζει ανθρώπους σκεπτόμενους, καλλιεργημένους, ευαίσθητους και υπεύθυνους πολίτες. Ακόμη δεν το έχουμε καταφέρει. Ακόμη φορτώνουμε τα παιδιά με όγκους πληροφοριών που δεν είναι το ζητούμενο. Και αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε η προηγούμενη ηγεσία και εμείς τώρα.»
Μίλησε ακόμα για τις λέξεις-κλειδιά που ξεχώρισε και κράτησε στο μυαλό του, όπως: Καινοτομία, συνεργασία, άμιλλα, συναγωνισμός. Όπως είπε: «Καινοτομία σημαίνει δημιουργική σκέψη. Αν το νέο σχολείο έχει τη δημιουργική σκέψη ως βάση, θα αλλάξει όλη η φυσιογνωμία του σχολείου. Σήμερα η δημιουργική σκέψη καταπιέζεται, θεωρείται απόκλιση. Όμως, από εκεί ξεκινούν όλα. Η καινοτομία είναι μια νοητική επανάσταση είναι πάνω απ’ όλα. Συνεργασία: Η χώρα μας υποφέρει από τον ατομικισμό. Συλλογικότητα δεν έχουμε και είναι σημαντικό να τη μαθαίνουμε στο σχολείο ξεκινώντας από τη συνεργασία δασκάλου-μαθητή πρώτα-πρώτα. Δεν πρέπει ο δάσκαλος να μιλάει και ο μαθητής να βαριέται. Η συνεργασία πρέπει να υπάρξει ως έννοια στην Παιδεία. Άμιλλα: Μια ωραία ελληνική λέξη που αξίζει να τη σεβαστούμε. Συναγωνισμός: Δηλαδή όχι ανταγωνισμός. Όχι αντίθεση, εναντίωση αλλά ο ένας δίπλα στον άλλον, να προσπαθούμε μαζί.»
Θέλω να σας συγχαρώ, να σας πω ένα μπράβο και να σας ευχαριστήσω που μας δίνετε αισιοδοξία σε όλη αυτή τη μαυρίλα. Μέσα σε όλο αυτό που μας κατεβάζει μας δίνετε ένα χέρι και ανεβαίνουμε. Σας το αναγνωρίζουμε και μπράβο.»
Ο κ. Μπαμπινιώτης κλείνοντας την ομιλία του συνεχάρη τους βραβευμένους μαθητές δηλώνοντας ότι "Θέλω να σας συγχαρώ, να σας πω ένα μπράβο και να σας ευχαριστήσω που μας δίνετε αισιοδοξία σε όλη αυτή τη μαυρίλα. Μέσα σε όλο αυτό που μας κατεβάζει μας δίνετε ένα χέρι και ανεβαίνουμε. Σας το αναγνωρίζουμε και μπράβο.»


Στην εκδήλωση τιμήθηκαν
:

-Μαθήτριες της Α’ Λυκείου του 3ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας, ομάδα «BeatBot Robotics» : 1η θέση στον ΠανευρωπαΪκό Διαγωνισμό Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων E-Skills Week 2012.
Αφροδίτη Γκέρτση, Ειρήνη Κοκκινίδου, Αναστασία Ζαραφίδου. Καθηγητές Χαράλαμπος Ζαραφίδης, Χατζησάββας Βασίλης
-Μαθητές 1ου ΓΕΛ Ελευσίνας: 1ο βραβείο στο διαγωνισμό για το «Καλύτερο Έργο eTwinning 2012» με το έργο «A Taste of Maths (ΑΤΟΜ)».
Μαντικού Ναταλία, Μαργέτη Δήμητρα, Πέππα Φωτεινή, Ρούσση Ιωάννα, Σιγιάννης Ελευθέριος
Υπεύθυνες οι καθηγήτριες Ελένη Καραβανίδου και Έφη Λουπάκη
-Φοιτητές του Τμήματος Νομικής, της Σχολής ΝΟΠΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: 2η θέση στο Διεθνή Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης Ρωμαϊκού Δικαίου που διοργανώθηκε για 5η συνεχή χρονιά από το Ινστιτούτο ΙΜΑΡΕΤ στην Καβάλα και τους Φιλίππους.
Βασική Αντωνιάδου, Μαγδαληνή Αστερή, Θανάσης Τασόπουλος, Μαρία Ιωάννα Φλώρου. Υπεύθυνη η Αθηνά Δημοπούλου, δικηγόρος, λέκτορας Νομικής Σχολικής ΕΚΠΑ. Βοηθός η Αρτεμισία Παπαδάκη, ασκούμενη δικηγόρος, απόφοιτος Νομικής Σχολής.
-Μαθητές του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης: 1η θέση στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας-Αντιλογίας 2011-2012
Δημητρακοπούλου Δέσποινα, Σιμοπούλου Κατερίνα, Σχινάς Γιώργος, Καθηγητές: Βαβαρούτσος Βίκτωρ, Δεμίρη Βασιλική
-Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου: 1ο βραβείο στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό του ΣΕΝ/Junior Achievement Greece για την «Καλύτερη εικονική επιχείρηση 2012».
Γαβαλάκης Άγγελος, Γιουκάκης Φίλιππος, Ζουμής Νικόλαος, Καλόγλου Θεοφάνης, Καραμπλιά Μαρίνα, Κατσιγιάννης Ιωάννης, Κουμούτσου Δήμητρα – Χάρις, Κουτλής Δημήτρης, Μελέκος Κων/νος, Μουρτοπάλας Κων/νος, Πανουλής Παναγιώτης, Προμπονάς Ιωάννης, Σφακιανάκης Πέτρος, Φελέκης Γιώργος, Φοντακάρο – Καλιμίρης Ερνέστο, Φούρου Ειρήνη, Χαμαμτζόγλου Μηνάς, Χατζηαγάπης Ιωάννης. Καθηγήτες: Μαρκοπούλου Ελένη, Στατήρης Παναγιώτης
-Μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου Φυλακών Αυλώνα: Διάκριση στο διαγωνισμό της Μαθηματικής Εταιρείας. (Παρέστη ο διευθυντής του σχολείου Πέτρος Δαμιανός).


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.