Αρχική InfoMommy Νέα Τι αποκαλύπτει η θέση του ύπνου σας για την προσωπικότητά σας;

Τι αποκαλύπτει η θέση του ύπνου σας για την προσωπικότητά σας;

Οι φυσικές κινήσεις που κάνει το σώμα μας όταν κοιμόμαστε αποκαλύπτουν αλήθειες σχετικά με την προσωπικότητά μας και τα συναισθήματά μας τη συγκεκριμένη περίοδο. Η ποσότητα, η ποιότητα αλλά και η στάση που επιλέγουμε λένε πολλά για μας. Σύμφωνα με τους ερευνητές ύπνου, είναι ένας τρόπος να

Ο καθηγητής Chris Idzikowski, διευθυντής της Συμβουλευτικής Υπηρεσίας Αξιολόγησης ύπνου,
λέει ότι μελέτη σε 1.000 άτομα αποκάλυψε ότι οι έξι πιο κοινές θέσεις ύπνου είναι ενδεικτικές του τύπου προσωπικότητας που ανήκειο καθένας μας.

Αν αυτό ακούγεται αστείο αρχικά, ο ερευνητής υποστηρίζει ότι πρόκειται ουσιαστικά για τη γλώσσα του σώματος. «Έχουμε όλοι επίγνωση της γλώσσας του σώματος μας όταν είμαστε ξύπνιοι, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που ήμασταν σε θέση να δούμε τι λέει το υποσυνείδητό μας μας για μας," δήλωσε ο Idzikowski. "Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι το προφίλ που αποκαλύπτεται είναι συχνά πολύ διαφορετικό από ό, τι θα περιμέναμε."

Η έρευνα συνδέει, επίσης, ορισμένες θέσεις ύπνου με κινδύνους για την υγεία. Κάποιες θέσεις βοηθούν την πέψη, ενώ άλλες προκαλούν ροχαλητό και ανησυχία.

Δείτε ποιές είναι οι έξι κοινές θέσεις ύπνου και τι σημαίνουν:

Θέση έμβρυο – Το 41% των συμμετεχόντων προτιμούν αυτή τη στάση. Οι γυναίκες έχουν διπλάσιες πιθανότητες να ξεκουραστούν και καταγράφεται ως η πιο κοινή τους θέση. Οι άνθρωποι που την προτιμούν δείχνουν αυστηροί εξωτερικά ενώ τελικά είναι ευαίσθητοι και ίσως ντροπαλοί.. • Θέση κορμός - Αν κοιμάστε στο πλευρό σας με τα δύο χέρια κάτω, είστε ένα κοινωνικό, βολικό άτομο που εμπιστεύεστε εύκολα, μερικές φορές στο σημείο να γίνεστε αφελείς. Η μελέτη έδειξε 15% των ανθρώπων κοιμούνται σε αυτή τη στάση.
Θέση επιθυμίας - Την πλάγια θέση και με τα δύο χέρια μπροστά από το σώμα προτιμούν το 13% των ανθρώπων. Όσοι την επιλέγουν είναι ανοιχτόμυαλοι αλλά και ακόμα κυνικοί, καχύποπτοι και πεισματάρηδες.
Η θέση του στρατιώτη – Πρόκειται γι αυτούς που κοιμούνται ανάσκελα με τα χέρια δίπλα στο σώμα του. Αυτή τη θέση προτίμησε το 8% των συμμετοχόντων στη μελέτη. Όσοι την προτίμησαν δήλωσαν ότι έχουν σταθερή σχέση, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και διατηρούν την αξιοπρέπειά τους αλλά και τη γνώμη τους για τους γύρω τους σε υψηλό επίπεδο. Οι «στρατιώτες» όμως έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να ροχαλίσουν λόγω της επίπεδης θέσης που βρίσκονται με αποτέλεσμα συχνά να μην κάνουν ξεκούραστο ύπνο.
Ελεύθερη θέση - Οι άνθρωποι που κοιμούνται μπρούμυτα με τα χέρια κάτω ή τυλιγμένα γύρω από το μαξιλάρι με το κεφάλι στο πλάι, αποτελούν το 7% του πληθυσμού. Είναι ορμητικοί, εξωστρεφείς και δεν τους αρέσει η κριτική.
Θέση αστερίας – Μόνο το 5% προτιμά αυτή τη θέση ύπνου. Κοιμούνται ανάσκελα με τα πόδια ανοιχτά και τα χέρια κοντά στο κεφάλι. Αυτοί οι άνθρωποι είναι καλοί ακροατές, βοηθητικοί αλλά νιώθουν άβολα όταν γίνονται το κέντρο της προσοχής. Οι άνθρωποι που κοιμούνται σε θέση αστερία είναι πιο πιθανό να ροχαλίζουν και να υποφέρουν από κακό ύπνο.

Ίσως νομίζετε ότι κατά καιρούς αλλάζετε όλες αυτές τις θέσεις. Όμως ο Idzikowski λέει ότι η έρευνα αποκάλυωε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι παραμένουν στην ίδια θέση όλη τη νύχτα και μόνο το 5% αλλάζει θέσεις κάθε βραδυά. Επίσης, έχει ενδιαφέρον ότι η μελέτη έδειξε ότι μόνο ένα στα δέκα άτομα καλύπτουν το σώμα τους εξ ολοκλήρου με μια κουβέρτα. Οι περισσότεροι εκθέτουν ένα χέρι, πόδι, ή και τα δύο πόδια.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.