Αρχική Περιβάλλον Τι είναι το Κόκκινο Βιβλίο;

Τι είναι το Κόκκινο Βιβλίο;

Τι είναι το κόκκινο Βιβλίο Tο Κόκκινο Βιβλίο καταρτίζεται από ένα εθελοντικό δίκτυο ειδικών στα απειλούμενα είδη. Τα απειλούμενα είδη κατατάσσονται στην κόκκινη λίστα με βάση τις ακόλουθες κατηγορίες.
-Εκλίποντα ή εκλίποντα στο φυσικό τους περιβάλλον.
-Κρισίμως κινδυνεύοντα, Κινδυνεύοντα και τρωτά: είδη που αντιμετωπίζουν κίνδυνο εξαφάνισης από το φυσικό τους χώρο παγκοσμίως.
-Σχεδόν απειλούμενα: είδη που έχουν εκτιμηθεί ότι δεν ανήκουν σε μια από τις τρεις προηγούμενες κατηγορίες αλλά θεωρούνται ότι πλησιάζουν ή ότι είναι πιθανό να ενταχθούν σ΄αυτές στο άμεσο μέλλον.
 -Μειωμένου ενδιαφέροντος: είδη που έχουν εκτιμηθεί ότι δεν ανήκουν στις κατηγορίες Κρισίμως Κινδυνεύοντα, Κινδυνεύοντα, Τρωτά ή Σχεδόν Απειλούμενα.
-Ανεπαρκώς γνωστά: είδη των οποίων η κατάσταση δεν μπορεί να αξιολογηθεί λόγω ανεπαρκών δεδομένων για την κατάστασή τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.