Αρχική Infokids Υγεία Τι μας λέει ο ειδικός για τον εμβολιασμό των παιδιών

Τι μας λέει ο ειδικός για τον εμβολιασμό των παιδιών

Κι ενώ σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός των υγιών ενηλίκων, παιδιών και μωρών άνω των έξι μηνών, οι επιστήμονες πλέον είναι πεπεισμένοι για την αναγκαιότητα του εμβολίου ως του μοναδικού όπλου κατά της εξάπλωσης του ιού της νέας γρίπης. Όπως μας λέει ο παιδίατρος Ιωάννης Βαρελάς «πλέον και καθώς περιμένουμε ότι ο Δεκέμβρης θα είναι ιδιαίτερα δύσκολος μήνας, αφού αναμένεται κορύφωση των κρουσμάτων, η επιστημονική κοινότητα πιστεύει ότι όσο μεγαλύτερο μέρος του γενικού πληθυσμού εμβολιαστεί τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ασπίδα προστασίας του συνόλου του πληθυσμού.
Όσον αφορά τώρα τα παιδιά και τα μωρά, αν και οι περισσότεροι γονείς εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί, η απόφαση να εμβολιαστούν δεν πάρθηκε αυθαίρετα, αλλά στηρίχτηκε 100% σε επιστημονικά δεδομένα. Ένας βασικός λόγος που επιβάλλει τον εμβολιασμό των μωρών είναι ότι το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είναι ακόμα τελειοποιημένο, οπότε, αν προσβληθούν από τον ιό, θα έχουν μεγαλύτερη δυσκολία να τον αντιμετωπίσουν. Όσο για τα μεγαλύτερα παιδιά, αυτά, ως παιδιά, δύσκολα πειθαρχούν σε κανόνες υγιεινής, με αποτέλεσμα να είναι πιο ευάλωτα σε μολύνσεις και ιώσεις. Το εμβόλιο σε αυτές τις περιπτώσεις μόνο προστατευτικά μπορεί να λειτουργήσει».


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.