Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Τι να κάνω αν το παιδί μου είναι υπέρβαρο;

Τι να κάνω αν το παιδί μου είναι υπέρβαρο;

Τα υπέρβαρα παιδιά είναι πολύ πιθανό να καταλήξουν υπέρβαρα άτομα και ως ενήλικες. Επίσης, αυτό μπορεί να τα οδηγήσει σε σακχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ, υψηλή πίεση, καρδιακές παθήσεις και άλλες ασθένειες που θα τους επηρεάσουν για την υπόλοιπη ζωή τους. Επιπλέον, το υπερβολικό βάρος μπορεί να οδηγεί τα παιδιά σε άγχος, θλίψη και χαμηλή αυτο-εκτίμηση.

Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν με διαφορετικό ρυθμό, στις διαφορετικές φάσεις ανάπτυξης, δεν είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πότε ένα παιδί είναι υπέρβαρο. Για τα αγόρια, παραδείγματος χάρη, είναι φυσιολογικό να πάρουν κάποιο βάρος και αργότερα να ψηλώσουν απότομα. Ο γιατρός που το παρακολουθεί μπορεί να μετρήσει το ύψος και το βάρος του παιδιού και να σας πει εάν το παιδί βρίσκεται σε υγιή όρια για το φύλο και την ηλικία του.

Εάν ο γιατρός σας πει ότι το παιδί είναι υπέρβαρο, τότε μπορείτε να το βοηθήσετε με μερικούς απλούς τρόπους:

  • Μην ξεκινήσετε το παιδί σε δίαιτα αδυνατίσματος, εκτός εάν σας το προτείνει ο γιατρός. Το να μειώσετε αυτά που τρώει το παιδί μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξή του.
  • Εμπλέξτε όλη την οικογένεια σε ένα πλάνο υγιεινής διατροφής και σωματικής άσκησης. Θα είναι ωφέλιμο για όλους και ταυτόχρονα δεν διαχωρίζει το υπέρβαρο παιδί.
  • Αποδεχθείτε και αγαπάτε το παιδί σας ανεξαρτήτως βάρους. Θα ενισχύσετε την αυτοπεποίθησή του
  • Βοηθήστε το παιδί να βρει άλλους τρόπους να αντιμετωπίζει τις αναποδιές ή τις επιτυχίες, και όχι το φαγητό.
  • Εάν ανησυχείτε για τις διατροφικές συνήθειες ή το βάρος του παιδιού σας, μιλήστε με το γιατρό.

Να θυμάστε ότι εσείς παίζετε πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή του παιδιού σας. Μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί να μάθει πως να τρέφετε υγιεινά και να αθλείται τακτικά κάτι που θα τα ακολουθεί για την υπόλοιπη ζωή τους.

ΠΗΓΗ: www.healthview.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.