Αρχική Uncategorized Το Ανοιχτό Σχολείο μάς προσκαλεί στα καλοκαιρινά του εργαστήρια!

Το Ανοιχτό Σχολείο μάς προσκαλεί στα καλοκαιρινά του εργαστήρια!

Σε λιγότερο από ένα μήνα, τα σχολεία θα κλείσουν και οι μικροί μας φίλοι αναζητούν εξυπνα προγράμματα και εργαστήρια για να απασχοληθούν στον ελεύθερο τους χρόνο. Το Ανοιχτό Σχολείο από τα μέσα Ιουνίου έως τα τέλη Ιουλίου διοργανώνει εβδομαδιαία εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Σε κάθε ομάδα θα μπορούν να συμμετέχουν έως 7 παιδιά. Οι συναντήσεις θα γίνονται στο χώρο μας στην Παιανία ή στη γύρω περιοχή (πάρκα, παιδικές χαρές, μουσεία κτλ). Στόχος των εργαστηρίων είναι οι συμμετέχοντες να εντοπίσουν τα δυνατά και τα αδύναμά τους κομμάτια, να αναπτύξουν δεξιότητες συνεργατικότητας, να καλλιεργηθεί η δημιουργικότητά τους, να μάθουν να βάζουν στόχους και να τους υλοποιούν (να οργανώνονται), να βγουν από το σπίτι και να περάσουν δημιουργικά την ώρα τους σε ένα δομημένο και προστατευμένο περιβάλλον.

Στο τέλος κάθε κύκλου εργαστηρίων τα παιδιά θα παρουσιάσουν με το δικό τους τρόπο, τη δουλειά τους στους γονείς τους.

Aναλυτικά το πρόγραμμα των εργαστηρίων διαμορφώνεται ως εξής:

Ομάδα Ι:
Ένα ταξίδι στην Μυθολογία

18 έως 22 Ιουνίου, καθημερινά 17:30-19:30 (5 συναντήσεις)
Ελάτε να κάνουμε ένα ταξίδι στην αρχαία Ελλάδα, να βρούμε τους ήρωες που μας αρέσουν, να μιλήσουμε, να ταξιδέψουμε μαζί τους και να φτιάξουμε τις δικές μας ιστορίες

Ομάδα ΙΙ:
Οι μικροί μάστορες

Δευτ.25, Τετ.27 και Παρ. 29 Ιουνίου, 18:00-20:00 (3 συναντήσεις)

Ελάτε να φανταστούμε ένα δικό μας κόσμο, με ζωγραφιές, παγκάκια, λουλούδια, δέντρα, και άλλα πολλά … να σκεφτούμε πως μπορούμε να τον σχεδιάσουμε και μετά σιγά-σιγά, βήμα- βήμα, με μπογιές, πινέλα και άλλα εργαλεία να κάνουμε πράξη τα όνειρά μας.

Ομάδα ΙΙΙ:
Το μαγεμένο νησί των συναισθημάτων

9, έως 13 Ιουλίου, καθημερινά 17:30-19:30 (5 συναντήσεις)

Ελάτε να περπατήσουμε μαζί στα σοκάκια ενός μαγικού νησιού, ενός νησιού φτιαγμένου από συναισθήματα. Ελάτε να ανακαλύψουμε την πλατεία της χαράς και το δρόμο των λυγμών, να πάμε στην αποβάθρα του θυμού και στην σπηλιά του φόβου. Να ακούσουμε από τους κατοίκους του νησιού διάφορα μυστικά και … ποιος ξέρει… ίσως να έχουμε και εμείς να πούμε καμιά ιστορία γι αυτό το παράξενο νησί.

Ομάδα ΙV:

Ο γίγαντας και οι βοηθοί του

Δευτ. 23, Τετ. 25 και Παρ. 27 Ιουλίου, 10:30-12:30 (3 συναντήσεις)

Σε ένα μικρό σπιτάκι, στην Παιανία ζει ένας μαγεμένος καλός γίγαντας, έχει κεφάλι, σώμα, χέρια και πόδια αλλά ένα μαγικό ξόρκι δεν τον αφήνει να κουνηθεί. Ελάτε λοιπόν να γίνουμε μια μικρή ομάδα και να κάνουμε μια συμφωνία μαζί του, εκείνος θα μας λέει ιστορίες για μέρη που πήγε μακρινά και εμείς θα τον βοηθάμε να πραγματοποιεί αυτά που πιο πολύ λαχταρά … να δοκιμάσει περίεργα φαγητά, να μάθει για την φύση, τα δέντρα και τα φυτά, να του πούμε για το θέατρο, την μουσική, και για άλλα πολλά.

Ανοιχτό Σχολείο,
Ευαγγέλου Τσιμίνη 9, Παιανία
210 6640433


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.