Αρχική InfoTeens Σχέσεις - Ψυχολογία Το ασφαλές σερφάρισμα "πάει πακέτο" με την εκπαίδευση

Το ασφαλές σερφάρισμα "πάει πακέτο" με την εκπαίδευση

Πόσο εξαρτημένη από την εκπαίδευση στο σπίτι και στο σχολείο είναι η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο; Σύμφωνα με την Ευρωπαία Επίτροπο για την Ψηφιακή Ατζέντα, Νίλι Κρόυυζ "όλα ξεκινούν με την εκπαίδευση".

Οι κίνδυνοι για τα παιδιά και κυρίως τους έφηβους χρήστες του διαδικτύου αλλά και η ασφαλής πλοήγηση στον παγκόσμιο ιστό βρέθηκαν στο επίκεντρο και του φετινού Safer Internet Forum στο Λουξεμβούργο.

"Πρέπει να θυμόμαστε πως ότι δημοσιεύεται online ξεφεύγει εκείνη τη στιγμή τα χέρια μας, και ίσως αργότερα μετανιώσουμε για κάτι που ‘ανεβάσαμε’ στο Διαδίκτυο στο παρελθόν", σημείωσε κατά την εισήγησή της στο φόρουμ η κ. Κρόουζ.

Όσον αφορά στην ευαισθητοποίηση του κοινού, η Επίτροπος επικεντρώθηκε σε 5 βασικούς άξονες:
1)Την υλοποίηση ενός κουμπιού αναφοράς για ανάρμοστη συμπεριφορά στο Διαδίκτυο με ένα μόνο κλικ (report abuse button).
2)Την προστασία της ιδιωτικότητας στα προφίλ ανηλίκων (π.χ. σε ιστοχώρους κοινωνικής δικτύωσης) εξ ορισμού.
3)Την ύπαρξη εργαλείων γονικού ελέγχου σε όλες τις συσκευές που συνδέονται με το Διαδίκτυο.
4)Τον αποτελεσματικό ηλικιακό έλεγχο και την αποτελεσματική κατηγοριοποίηση του διαδικτυακού περιεχομένου.
5)Την καταπολέμηση του περιεχομένου που αφορά στην σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

Η Επίτροπος για τη Ψηφιακή Ατζέντα προανήγγειλε επίσης τη διάθεση από την Ε.Ε 9 δισ. ευρώ με στόχο: α) η σύνδεση στο Διαδίκτυο να είναι ένα κοινό αγαθό για όλους, β) οι ευρυζωνικές συνδέσεις υψηλών ταχυτήτων να είναι διαθέσιμες στο ευρύ κοινό, και γ) η πρόσβαση σε ψηφιακό υλικό να είναι δωρεάν.

Στο Φόρουμ έλαβαν μέρος και 30 γονείς και εκπαιδευτικοί από τις 30 χώρες-μέλη του Δικτύου Εθνικών Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου, μεταφέροντας τις αγωνίες τους σχετικά με την χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών από τα παιδιά και τους μαθητές τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.