Αρχική Νέα Το Θέατρο Εργαλείο στην Εκπαίδευση

Το Θέατρο Εργαλείο στην Εκπαίδευση

Τθ θέατρο στην Εκπαίδευση«Κάθε βαλίτσα κρύβει και μια ιστορία. Για τη μικρή ηρωίδα του έργου κρύβει την πιο σημαντική ιστορία της ζωής της, αλλά η ίδια δεν ξέρει πώς να την αφηγηθεί.
Μερικές φορές ήθελε να την ανοίξει, να την περιεργαστεί και να την αγγίξει. Σε πραγματικά άσχημες μέρες ήθελε να μπει μέσα και να κρυφτεί. Κάποιες φορές το έβγαζε από το μυαλό της. Αλλά η Βαλίτσα ήταν πάντα εκεί. Πάντα εκεί και πάντα της υπενθύμιζε ποια ήταν και από πού ήρθε. Μερικές φορές την έκανε χαρούμενη. Μερικές φορές λυπημένη και άλλες φορές ... δεν ήξερε πώς να νιώσει γι‘αυτό.»

Το Βρετανικό Συμβούλιο παρουσιάζει το πρόγραμμα Suitcase στην Ελλάδα από τον σκηνοθέτη Chris Cooper και τους ηθοποιούς της βρετανικής ομάδας Big Brum (ομάδα Θεάτρου στην Εκπαίδευση), σε συνεργασία με το Θέατρο Πόρτα και το Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα.

Το Suitcase επικεντρώνεται στο θέμα της διαφορετικότητας. Με εργαλεία την ιστορία, το θέατρο και τη βιωματική εμπειρία, το πρόγραμμα δημιουργεί ένα ανοιχτό περιβάλλον για τα παιδιά, ενθαρρύνοντάς τα να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους και να εξερευνήσουν τα συναισθήματα τους βάζοντας τον εαυτό τους σε διαφορετικές καταστάσεις/ρόλους. Πώς είναι να αισθάνεσαι «ξένος»; Τι σημαίνει να νιώθεις «σαν στο σπίτι σου» σε όλο τον κόσμο;

Η ομάδα Big Brum θα δουλέψει με τους εκπαιδευτές του Εργαστηρίου Πόρτα για να παρουσιάσουν από κοινού το πρόγραμμα σε μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και στο πλαίσιο των θεατρικών εργαστηρίων των παιδιών του Εργαστηρίου Πόρτα.

Κατά το δεκαήμερο διάστημα του προγράμματος στην Αθήνα, ο Chris Cooper θα κάνει, επίσης, μια ανοιχτή παρουσίαση του προγράμματος Suitcase σε εκπαιδευτικούς, θεατρολόγους, ηθοποιούς, σκηνοθέτες και σε όσους ενδιαφέρονται για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, εξετάζοντας και τις δυνατότητες του θεάτρου ως εργαλείο δια-πολιτισμικής εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο του προγράμματος εντάσσεται ακόμη ένα Master Class, διάρκειας 30 ωρών, από τον Chris Cooper που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, θεατρολόγους, ηθοποιούς με στόχο να γνωρίσουν και να εμβαθύνουν στις αρχές και τη φιλοσοφία του Θεάτρου στην Εκπαίδευση.

Η ομάδα Θεάτρου στην Εκπαίδευση Big Brum με καλλιτεχνικό διευθυντή τον Chris Cooper ιδρύθηκε το 1982. Επιδοτούμενο από το Arts Council της Αγγλίας παρουσιάζει δια-δραστικά προγράμματα Θεάτρου στην Εκπαίδευση και θεάτρου για νέους και περιοδεύει σε σχολεία και κολλέγια δουλεύοντας με μαθητές ηλικίας 3 έως 17 ετών, καθώς επίσης και με φοιτητές πανεπιστημίου.

Είναι διεθνώς αναγνωρισμένη ως μια από τις πιο σημαντικές ομάδες στο χώρο του θεάτρου στην εκπαίδευση και του θεάτρου για νέους και τα μέλη του έχουν συνεργαστεί με νέους, ηθοποιούς, δασκάλους, θέατρα, πανεπιστήμια και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Ανάμεσα σε αυτά είναι οι αντίστοιχες ομάδες στην Ουγγαρία και στη Γαλλία και οργανισμοί όπως το Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα στην Αθήνα και το Ίδρυμα Qattan στη Ραμάλα. Η ομάδα συνεχίζει να φιλοξενεί κάθε χρονιά επισκέπτες από όλο τον κόσμο δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν την δουλειά τους και να παρακολουθήσουν τις πρόβες και τα προγράμματα που κάνουν με τους νέους.

DRAMA AND THEATRE IN EDUCATION MASTER CLASS 30 ΩΡΩΝ

Πότε: 27 Φεβρουαρίου–5 Μαρτίου 2010, 1730–2130 (εκτός Δευτέρας) & 6 Μαρτίου 2010, 1000–1400
Πού: Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα
54 Μελίνας Μερκούρη
115 21 Αθήνα
Κόστος συμμετοχής: €150
Eγγραφές: Από 4 Δεκεμβρίου 2010 (1700–2100)
Τηλέφωνο: 210 324 9829
E-mail: portastu@otenet.gr

Το Master class θα πραγματοποιηθεί στην Αγγλική γλώσσα χωρίς μετάφραση.

Suitcase
Παρουσίαση του προγράμματος σε εκπαιδευτικούς, θεατρολόγους, ηθοποιούς & σκηνοθέτες & ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Πότε: 1 Μαρτίου 2010, 1900
Πού: Θέατρο Πόρτα
Λεωφ. Μεσογείων 59
115 26 Αθήνα
Κρατήσεις: Από 1 Φεβρουαρίου 2010
Τηλέφωνο: 210 324 9829

Είσοδος ελεύθερη
SUITCASE (ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ)
Παρουσίαση σε 4 επιλεγμένα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης
Πότε: 1–4 Μαρτίου 2010

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με:
Αθηνά Σταυροπούλου (Εργαστήρι Θεάτρου Πόρτα)
210 324 9829
portastu@otenet.gr
Ειρήνη Βουζελάκου (British Council)
210 369 2337
Irini.Vouzelakou@britishcouncil.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.