Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Το κάπνισμα επιβραδύνει την ανάπτυξη του εμβρύου

Το κάπνισμα επιβραδύνει την ανάπτυξη του εμβρύου

Νέα έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε γαλλικές κλινικές γονιμότητας απέδειξε ότι το κάπνισμα επιβραδύνει την ανάπτυξη ενός εμβρύου. Οι ερευνητές κρατούσαν φωτογραφικό αρχείο της ανάπτυξης του εμβρύου για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα.

Αυτό που παρατηρήθηκε είναι ότι το έμβρυο καπνιστών ήταν κατά μέσο όρο 2 ώρες πίσω, όσον αφορά την ανάπτυξή του. Είναι γνωστό ότι το κάπνισμα μειώνει τις πιθανότητες σύλληψης και γι’αυτό το λόγο πολλές κλινικές γονιμότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο ζητούν από τα ζευγάρια να σταματήσουν το κάπνισμα πριν υποβληθούν σε θεραπεία.. «Αν θες να κάνεις παιδί, κόψε το κάπνισμα», δηλώνει χαρακτηριστικά μέλος της ερευνητικής ομάδας.

Στα πλαίσια της έρευνας, οι επιστήμονες παρατήρησαν την ανάπτυξη 868 εμβρύων συνολικά, 139 των οποίων προέρχονταν από καπνιστές. Έμβρυα μη-καπνιστών, έφταναν το στάδιο των πέντε κυττάρων σε 49 ώρες, ενώ αυτά των καπνιστών σε 50. Το στάδιο των οκτώ κυττάρων τα έμβρυα μη-καπνιστών το έφταναν σε 58 ώρες, ενώ των καπνιστών σε 62.

Παρόλα αυτά, η συγκεκριμένη έρευνα δεν παραθέτει τα αποτελέσματα που έχει η αργή ανάπτυξη του εμβρύου στην παιδική του ηλικία και στο υπόλοιπο της ζωής του. Ο δρ. Τόμας Φρέουρ, επικεφαλής της έρευνας, αναφέρει ότι «αν αναπτύσσονται πιο αργά τότε ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα στην εμφύτευση του εμβρύου».

Τα αποτελέσματα παρουσιάστηκαν σε συνάντηση της Ευρωπαϊκής Κοινωνίας για την Αναπαραγωγή και την Εμβρυολογία στην Τουρκία.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.