Αρχική Infokids Αποδράσεις Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας πάει εκδρομή στο Πικέρμι! (20/5)

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας πάει εκδρομή στο Πικέρμι! (20/5)

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν στην εκδρομή που θα πραγματοποιήσει αυτή την Κυριακή 20 Μαίου στο Πικέρμι στα πλαίσια της θεματικής ενότητας «Ας γνωρίσουμε την Αττική του Χθες και του Σήμερα» με έμφαση στα παλαιοντολογικά ευρήματα της περιοχής και στην επίσκεψη στην παλαιοντολογική έκθεση «Πικέρμι, χθες, σήμερα, αύριο» που δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την πρώην κοινότητα Πικερμίου. Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν από τον επιστημονικό υπεύθυνο των πρόσφατων ανασκαφών στο Πικέρμι, αλλά και της δημιουργίας του «Μουσείου» Καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρου Γεώργιο και θα περιηγηθούν μαζί του στην περιοχή όπου ανακαλύφθηκαν τα σημαντικά απολιθώματα της Πικερμικής πανίδας πριν από 180 σχεδόν χρόνια, καθώς και στην θέση όπου πραγματοποιήθηκαν παλαιοντολογικές ανασκαφές από το 2009 έως σήμερα.
Η εκδρομή ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες, η περιήγηση δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες δυσκολίες, απαιτείται όμως κατάλληλη ένδυση για περπάτημα και στην ακτή, καθώς θα γίνει και παρατήρηση των απολιθωμένων θαλάσσιων οργανισμών στην ακτή, στη Ραφήνα.

Μαζί θα είναι: Ο Καθηγητής Παλαιοντολογίας-Στρωματογραφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδώρου Γεώργιος, Διευθυντής του Μουσείου Παλαιοντολογίας-Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και επιστημονικός υπεύθυνος της έκθεσης στο Πικέρμι και η Δρ Θαλάσσιας Βιολογίας Εύη Βαρδαλά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
09.00 Συνάντηση και αναχώρηση από το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας
10.00 Άφιξη στην κοινότητα Πικερμίου. Επίσκεψη στην περιοχή των Παλαιοντολογικών Ανασκαφών και περιήγηση στην ευρύτερη περιοχή. Διάρκεια 2 ώρες.
12.30 Επίσκεψη και ξενάγηση στην έκθεση. Διάρκεια 1.5 ώρες.
14.30 Γεύμα στη Ραφήνα (έξοδα ατομικά). Διάρκεια 2 ώρες.
16.30 Επίσκεψη σε θέση με θαλάσσια απολιθώματα στη Ραφήνα. Διάρκεια 1 ώρα.
18.00 Αναχώρηση και επιστροφή στο ΜΓΦΙ.

Κόστος συμμετοχής : 20€ - δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα για το φαγητό
Επικοινωνία και κρατήσεις θέσεων : Κα Κωνσταντίνα Διακάκη, Τρίτη-Παρασκευή 9:00-15:00,

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ
Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησης, δεν επιστρέφεται το ποσόν.

Τηλέφωνο πληροφοριών: 210 8015870


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.