Αρχική Uncategorized Το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μάς πάει περίπατο (1,2/9)

Το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης μάς πάει περίπατο (1,2/9)

Το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Οκτωβρίου τα Παιδικά Προγράμματα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης υποδέχονται τη νέα χρονιά με ένα διαφορετικό πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων στην πόλη. Για πρώτη φορά, γονείς και παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν έναν περίπατο με δυο "σταθμούς":

• Στο Μεταξουργείο: τη γειτονιά που αναπτύχθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα γύρω από το εργοστάσιο μεταξουργίας. Οι δημιουργικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στην οικία Κώνστα, στην οδό Γιατράκου, έχουν στόχο να γνωρίσουν στα παιδιά και στους γονείς μια γειτονιά που διαμορφώθηκε για να καλύψει τις ανάγκες κατοικίας και εργασίας που προέκυψαν την εποχή που η Αθήνα αναπτυσσόταν. Στην περιοχή αυτή λειτουργούσαν πολλά εργαστήρια επεξεργασίας σιδήρου, αμαξοποιεία, ξυλουργεία, τυπογραφεία, καθώς και το εργοστάσιο μεταξουργίας. Στην αυλή του σπιτιού μνήμες από τη ζωή της γειτονιάς θα ζωντανέψουν μέσα από εργαστήρια ζωγραφικής, κολλάζ, κουκλοθέατρο και αφηγήσεις.

• Στο Μέγαρο Σταθάτου: μια νεοκλασική οικία στο κέντρο της Αθήνας, σήμερα πτέρυγα του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.Παιδιά και γονείς θα γνωρίσουν το Μέγαρο Σταθάτου, έργο του Γερμανού αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ, και θα περιηγηθούν στους χώρους του αναζητώντας και ανακαλύπτοντας στα δωμάτια αλλά και στην εξωτερική όψη τα χαρακτηριστικά του νεοκλασικού σπιτιού. Επίσης, μέσα από μικρής διάρκειας εργαστήρια θα συναντήσουν τους υπεύθυνους των εργαστηρίων και θα πάρουν μια ‘γεύση’ από τις δραστηριότητες της χρονιάς.

INFO
Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011, 12.30 – 16.00
Info Point του ReMap3
Οικία Κώνστα, οδός Γιατράκου, Μεταξουργείο

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011, 12.00 – 16.00
Μέγαρο Σταθάτου, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Βασ. Σοφίας & Ηροδότου 1

Είσοδος ελεύθερη σε όλες τις δραστηριότητες.
Δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή και τις 2 ημέρες.

Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων – Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Τ: 210 7294220 (10.00-13.00)


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.