Αρχική InfoMommy Υγεία Το περπάτημα μάς προφυλάσσει από τον διαβήτη

Το περπάτημα μάς προφυλάσσει από τον διαβήτη

Νέα αμερικανική μελέτη υποστηρίζει ότι αν ανήκετε στις ομάδες υψηλού κινδύνου εμφάνισης διαβήτη, μπορείτε να αντιστρέψετε τα προγνωστικά αν περπατάτε καθημερινά.
Η είδηση δεν είναι καινούργια αφού έχει αποδειχθεί και από παλαιότερες μελέτες ότι η σωματική δραστηριότητα απομακρύνει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη αλλά
ελάχιστες έρευνες έχουν μετρήσει πόσα βήματα κάνει κάποιος καθημερινά, είπε η Αμάντα Φρετς, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και ερευνήτρια στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον στο Σιάτλ.
"Τα αποτελέσματά δεν μας εξέπληξαν δεδομένου ότι άλλες μελέτες έχουν δείξει πως ακόμη κι η πολύ μικρή δραστηριότητα συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο
εμφάνισης διαβήτη", είπε στο Reuters Health η Φρετς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.