Αρχική Βιβλία Το πολύχρωμο αγόρι

Το πολύχρωμο αγόρι

Η Κλεμάνς ονειρεύεται τη μέρα που θα εγκαταλείψει τη μονότονη ζωή του σχολείου και θα γυρίσει τον κόσμο, στα χνάρια των γονιών της που υπήρξαν κλέφτες.
Η ζωή της κινείται ανάμεσα στην ανία και τη σιωπή, με έναν ιδιόρρυθμο κηδεμόνα, τον Όσκαρ, που τη μεγαλώνει μέσα σε παράξενες συνθήκες. Η ίδια προσπαθεί να αποδράσει σε έναν κόσμο μάλλον φανταστικό.

Ώσπου τα πάντα αλλάζουν με την άφιξη του Σιμόν, του νέου συμμαθητή της. Όλοι θέλουν να του μιλήσουν, να τον γνωρίσουν, να κερδίσουν τη φιλία του. Τα βλέμματα και η προσοχή όλων θα στραφούν πάνω του. Γιατί ο Σιμόν δεν είναι ένα αγόρι όπως τα άλλα: το πρόσωπο και το σώμα του καλύπτονται από πολύχρωμες κηλίδες λες και τις έχει σχεδιάσει ζωγράφος! Η Κλεμάνς είναι αποφασισμένη να μάθει από πού προέρχονται τα χρώματά του. Όταν όμως αποκαλύπτει το μυστικό του πολύχρωμου αγοριού που μεταμόρφωνε τον πόνο σε ομορφιά, η ζωή της δε θα είναι πια η ίδια.

Το «Πολύχρωμα αγόρι» είναι ένα εφηβικό μυθιστόρημα, για την ενδοοικογενειακή βία, που απευθύνεται σε παιδιά άνω των 10 ετών.

Ο Μαρτέν Παζ γεννήθηκε το 1975. Σπούδασε νομικά, ψυχολογία, γλωσσολογία, ιστορία της τέχνης και ανθρωπολογία. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε 29 γλώσσες. Το πρώτο του μυθιστόρημα, «Πώς έγινα βλάκας» (εκδ. Αστάρτη), κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2004 και χαρακτηρίστηκε ως αριστούργημα. Άλλα έργα του που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά είναι: «Περί βροχής» (εκδ. Αστάρτη), «Συνηθίζει κανείς τις συντέλειες του κόσμου» (εκδ. Αστάρτη), «Ο άνθρωπος που έκλεψε τη Τζοκόντα» (εκδ. Άγρα).

Συγγραφέας: Μαρτέν Παζ
Μετάφραση: Νίκος Παναγιωτόπουλος
ΣΕΙΡΑ: Νεανικές Διαδρομές
Από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα»

Σελίδες: 77
Τιμή: 6.50€
ISBN: 978-960-19-0565-5


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.