Αρχική InfoSchool Εκπαιδευτικά Νέα Το πρώτο «πράσινο» νηπιαγωγείο στη χώρα θα λειτουργήσει στην Τρίπολη

Το πρώτο «πράσινο» νηπιαγωγείο στη χώρα θα λειτουργήσει στην Τρίπολη


Τα πιτσιρίκια του Μερκοβουνίου της Τρίπολης θα έχουν την τύχη να κάνουν μάθημα από Σεπτέμβριο στο πρώτο "πράσινο" νηπιαγωγείο στην χώρα. Το χωριό βρίσκεται στις παρυφές της πόλης κι απέχει μόλις 3 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αρκαδικής πρωτεύουσας. Στο προαύλιοχώρο του "πράσινου'' νηπιαγωγείου, εκτάσεως 2 στρεμμάτων θα λειτουργεί κήπος και μικρό θερμοκήπιο, όπου τα παιδιά θα καλλιεργούν τα δικά τους φυτά, θα φιλοξενούν αρχικά και 6 φασιανούς που θα τους περιποιούνται, προκειμένου να εξοικειωθούν με τα ζώα, ενώ κατασκευάζεται μικρό θέατρο και ξύλινες παιδικές χαρές, δίνοντας στα παιδιά φοβερά ερεθίσματα και φέρνοντας τα σε συνεχή επαφή με τη φύση.

Το πρώτο οικολογικό νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει σε ένα παλαιό πέτρινο δημοτικό σχολείο που οικοδομήθηκε με χρήματα ομογενών και είχε κλείσει πριν από 25 χρόνια. Το κτίριο αυτό ανακαινίστηκε από το δήμο Τρίπολης κι αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο, προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για να ξαναχτυπήσει το κουδούνι, μετά δυόμιση δεκαετίες και να υποδεχτεί τους πρώτους μικρούς μαθητές τον Σεπτέμβριο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.