Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Το σοκολατούχο γάλα εξίσου ασφαλές με το άσπρο

Το σοκολατούχο γάλα εξίσου ασφαλές με το άσπρο

Σίγουρα ήταν και δική σας απορία, όπως και δική μας. Σοκολατούχο γάλα ή άσπρο για το παιδί που έχει απομακρυνθεί πλέον από τη λήψη γαλάκτων σε μορφή σκόνης; Τελευταία, έρευνα στις στις ΗΠΑ έδωσε την αφορμή για μια σειρά από αντιδράσεις και διχογνωμίες μεταξύ των διαιτολόγων σχετικά με το αν το σοκολατούχο γάλα πρέπει ή όχι να συμπεριλαμβάνεται στο διαιτολόγιο ενός παιδιού.

Τι ακριβώς υποστηρίζουν οι δυο πλευρές;
Οι μεν υποστηρικτές του εκτιμούν ότι τα οφέλη που έχει η κατανάλωσή του από τα παιδιά είναι περισσότερα, μια και συμβάλλει στο «χτίσιμο» του μυοσκελετικού συστήματος χάρη στις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία, που περιέχει. Ενώ οι πολέμιοι αρέσκονται να δηλώνουν: «Το να κάνουμε ένα παιδί να πάρει το απαιτούμενο ασβέστιό του από σοκαλατούχο γάλα είναι σαν να του λέμε να φάει μηλόπιτα αντί για μήλα

Το Εθνικό Συμβούλιο Καθημερινής Διατροφή στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θεωρεί την κατανάλωση του σοκολατούχου γάλακτος ασφαλή για την υγεία των παιδιών.

Εμείς ρωτήσαμε τον κλινικό διαιτολόγο-διατροφολόγο Δημήτρη Πέτσιο Msc για το θέμα αυτό και μας απάντησε τα εξής: "Πέρα από το θέμα των θερμίδων, που είναι περισσότερς στο σοκολατούχο γάλα, η σύστασή του θεωρείται πλήρης και η προσθήκη της τεχνητής του γεύσης δεν επηρεάζει στο ελάχιστον τόσο την παροχή βιταμινών, όσο και την πρόσληψη των θρεπτικών συστατικών του! Και ουσιαστικά το προτείνουμε κυρίως όταν το παιδί απεχθάνεται (και άρα δεν πίνει) το άσπρο γάλα.
Η καλύτερη τακτική είναι η προσθήκη κακάο (και εμπλουτισμένου με βιταμίνες) στο φρέσκο γάλα, ώστε να αποφεύγεται η αγορά τυποποιημένου σοκολατούχου."


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.