Αρχική InfoMommy Υγεία Το σολάριουμ ευθύνεται για το θάνατο 800 ανθρώπων το χρόνο!

Το σολάριουμ ευθύνεται για το θάνατο 800 ανθρώπων το χρόνο!

Τουλάχιστον 800 άνθρωποι το χρόνο στην Ευρώπη, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα στη British Medical Journal (BMJ), φαίνεται ότι χάνουν τη ζωή τους από καρκίνο του δέρματος που ευθύνεται στις καμπίνες τεχνητού μαυρίσματος με ακτινοβολία (σολάριουμ). Το Διεθνές Ερευνητικό Ινστιτούτο Πρόληψης (Ipri) της Λιόν και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ογκολογίας (ΙΕΟ) του Μιλάνου ανακοίνωσαν ότι από τις 64.000 περιπτώσεις δερματικού μελανώματος που διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο σε 18 ευρωπαϊκές χώρες, περίπου οι 3.438, δηλαδή το 5,4% «συνδέονται με τη χρήση καμπίνων τεχνητού μαυρίσματος».

Μάλιστα θεωρούν ότι ο κίνδυνος ανάπτυξης μελανώματος «διπλασιάζεται» σε όσους έκαναν σολάριουμ πριν την ηλικία των 35 ετών γι αυτό και εκτιμούν οι ερευνητές ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας πρέπει να επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση σολάριουμ από ανήλικούς και να απαγορεύσει τα κέντρα μαυρίσματος που δεν έχουν ελεγχθεί.

«Αν η χρήση των καμπίνων μαυρίσματος από εφήβους και νεαρούς ενήλικες δεν μειωθεί σημαντικά βραχυπρόθεσμα, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο να υιοθετηθούν πιο δραστικές λύσεις», όπως η απαγόρευση των δημόσιων σολάριουμ, τα οποία δημιούργησε η Βραζιλία το 2009.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, τα κρούσματα μελανώματος έχουν αυξηθεί παγκοσμίως περισσότερο από οποιουδήποτε άλλου καρκίνου, με αύξηση 3 με 7% ετησίως τα τελευταία 40 χρόνια μεταξύ του λευκού πληθυσμού διαφόρων χωρών σε όλο τον κόσμο κυρίως εξαιτίας της μόδας της ηλιοθεραπείας και της αλόγιστης έκθεσης στον ήλιο στις παραλίες.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.