Αρχική InfoMommy Συμβουλές Το σωστό το μαξιλάρι

Το σωστό το μαξιλάρι

Η επιλογή μαξιλαριού εξαρτάται από τη στάση του ύπνου σας και μερικές φορές είναι καθαρά υποκειμενικό αν θα κοιμηθείτε σε ορθοπεδικό, μέτριας σκληρότητας ή πολύ μαλακό.

Αν κοιμάστε ξαπλωμένος στην πλάτη (ανάσκελα) χρειάζεστε ένα μαλακό ή μέτριο μαξιλάρι, ίσα ίσα για να υποστηρίζει το κεφάλι σας, χωρίς να το αναγκάζεστε να γείρετε πολύ τη σπονδυλική σας στήλη. Ένα μαξιλάρι με γέμιση χαμηλής πυκνότητας μπορεί να σας παρέχει αυτή την υποστήριξη. Παρομοίως, αν κοιμάστε ξαπλωμένος στην κοιλιά (μπρούμυτα) θα χρειαστείτε κι εσείς ένα μαλακό μαξιλάρι με την ελάχιστη υποστήριξη (χαμηλό) ώστε να μπορείτε να γυρνάτε το κεφάλι σας καθώς κοιμάστε χωρίς να ασκείτε μεγάλη πίεση στο λαιμό σας. Αντιθέτως, αν κοιμάστε στο πλάι θα χρειαστείτε ένα πιο σκληρό μαξιλάρι, με μεγαλύτερο όγκο (ψηλό) ώστε να υποστηρίζει καλύτερα το κεφάλι σας και να κρατά ευθυγραμμισμένη τη σπονδυλική σας στήλη, προσφέροντάς σας ένα πιο άνετο και ξεκούραστο ύπνο.

Παρ' όλα αυτά, φροντίστε να το αντικαθιστάτε κάθε 2-3 χρόνια, γιατί εκεί συγκεντρώνονται όλοι οι μικροοργανισμοί, οι οποίοι είναι πολύ βλαπτικοί για την υγεία σας.

 
Το μειονέκτημα του ύπνου δίχως μαξιλάρι

Tο μυστικό για τον ιδανικό ύπνο είναι η πλήρης ευθυγράμμιση του σώματος και της σπονδυλικής στήλης. Μόνο έτσι ο ύπνος μπορεί να είναι άνετος και ξεκούραστος. Το μαξιλάρι είναι σημαντικός παράγοντας σε αυτό γιατί βοηθάει στην ευθυγράμμιση του σώματος καλύπτοντας το κενό ανάμεσα στο κεφάλι και το στρώμα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.