Αρχική InfoMommy Νέα Το σύμπαν της Ρωσικής Πρωτοπορίας στο Ευγενίδειο

Το σύμπαν της Ρωσικής Πρωτοπορίας στο Ευγενίδειο

Έκθεση με θέμα το σύμπαν και έργα Ρώσων καλλιτεχνών της περιόδου της Ρωσικής Πρωτοπορίας θα φιλοξενήσει από τις 8 Νοεμβρίου το Ίδρυμα Ευγενίδου, δίνοντας για πρώτη φορά στο φιλότεχνο κοινό της πρωτεύουσας την ευκαιρία να ανακαλύψει τα μυστικά του σύμπαντος μέσα από την ματιά μεγάλων Ρώσων εικαστικών.

Η έκθεση περιλαμβάνει 58 έργα από το χρονικό διάστημα 1900-1930, οπότε και άνθησε το ρεύμα της Ρωσικής Πρωτοπορίας, τα οποία ανήκουν στη Συλλογή Κωστάκη, του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης.

Την έκθεση πλαισιώνει δίγλωσση έκδοση/λεύκωμα, ενώ την αυλαία ανοίγει διημερίδα-συμπόσιο στις 8 και 9 Νοεμβρίου με θέμα «Τέχνη-Επιστήμη-Σύμπαν». Παράλληλα θα προβάλλονται καθημερινά ταινίες βωβού κινηματογράφου επιστημονικής φαντασίας του 1924 και του 1934, καθώς και ένα animation ανάλογης θεματολογίας του 1924.

Μεταξύ των ομιλητών στην διημερίδα θα είναι και ο Ελληνικής καταγωγής Ρώσος κοσμοναύτης και καλλιτέχνης–φωτογράφος Φιόντορ Γιουρτσίχιν.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, καθημερινές: 10:00-20:30 και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.