Αρχική InfoSchool Λύκειο Το υπουργείο ζητά να ανέβει ο βαθμός δυσκολίας στα θέματα

Το υπουργείο ζητά να ανέβει ο βαθμός δυσκολίας στα θέματα

Η γραμμή του υπουργείου Παιδείας αυτή τη χρονιά αναφορικά με τη θεματολογία των Πανελλαδικών εξετάσεων δεν προβλέπει... χάρες σε όσους δεν θα πάνε αρκούντως προετοιμασμένοι. Ο λόγος; Η καθιέρωση του ενδοσχολικού απολυτηρίου (περίπου 3.000 μαθητές φέρεται να έχουν δηλώσει ότι ενδιαφέρονται για το ενδοσχολικό απολυτήριο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας), η οποία επιβάλλει κατά κάποιο τρόπο στους εξεταστές, την επιλογή θεμάτων ιδιαίτερης δυσκολίας μεν, ευκρινή δε, χωρίς ασάφειες και λάθη, και φυσικά μέσα από τη διδαχθείσα ύλη.
Η δυνατότητα των μαθητών της Γ' Λυκείου να μη δίνουν Πανελλαδικές αλλά ενδοσχολικές εξετάσεις δίνει το πράσινο φως για θέματα λίγο πιο "ανεβασμένα", αφού τώρα δεν υπάρχει η ανάγκη των εύκολων θεμάτων προκειμένου να πάρουν όλοι απολυτήριο.

Εν κατακλείδι, τα θέματα θα γίνουν λίγο πιο δύσκολα, το μηχανογραφικό δελτίο θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά, ενώ με τη δημοσιοποίησή του θα φανεί ποιες σχολές βγαίνουν από τη λίστα, κυρίως τα περισσότερα χαμηλόβαθμα ΤΕΙ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.