Αρχική InfoSchool Γυμνάσιο Το υπουργείο προσπαθεί να διευθετήσει το πρόβλημα της σίτισης στα σχολεία

Το υπουργείο προσπαθεί να διευθετήσει το πρόβλημα της σίτισης στα σχολεία

«Δουλεύουμε εντατικά και προσπαθούμε να επεξεργαστούμε λύσεις υποστήριξης για τα προβλήματα όλων των παιδιών στα σχολεία που ανήκουν στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ)».

Αυτό δηλωσε η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου σχετικά με το θέμα των «μοντέρνων σισιτίων» στα σχολεία της χώρας όπου κατοικούν οικογένειες με χαμηλό βιωτικό επίπεδο.

«Παρά τις κάποιες αδυναμίες και τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί, έχουμε επεξεργαστεί ένα πλαίσιο λύσεων για όλα αυτά τα σχολεία», δήλωσε η κυρία Χριστοφιλοπούλου. 'Εκανε ακόμη γνωστό ότι είναι σε συνεχή επαφή με τους Διευθυντές Εκπαιδεύσεως, τους Περιφερειακούς Διευθυντές, και πολλές φορές και με μεμονωμένα σχολεία όταν απευθύνονται στο υπουργείο, ενώ πολλές περιπτώσεις αντιμετωπίζονται με διακριτικότητα. «Βρισκόμαστε εδώ και καιρό σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και με κοινωνικούς φορείς», είπε, «καθώς και με βιομηχανίες τροφίμων, οι οποίοι απευθύνονται προς εμάς και ζητούν να προσφέρουν».

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου δεν ανέφερε σε ποια σχολεία θα ξεκινήσει το πρόγραμμα των καθημερινων κουπονιών σίτισης, αλλά περιρίστηκε να δηλώσει ότι το υπουργείο βοηθάει, ενεργοποιώντας και υποστηρίζοντας το σχολικό δίκτυο. «Αυτό το κάνουμε με απόλυτη διακριτικότητα», τόνισε. «Έχουμε την ηθική υποχρέωση να το κάνουμε με απόλυτη διακριτικότητα, δεν ονοματίζουμε περιπτώσεις, δεν παρουσιάζουμε σχολεία, γιατί ακριβώς θέλουμε τα ιδιαίτερα προβλήματα των μαθητών και ενδεχομένως και των οικογενειών τους, να τα αντιμετωπίσουμε σε συνεργασία με τους φορείς σε τοπικό επίπεδο, έτσι ώστε να προστατεύεται η αξιοπρέπεια των παιδιών, πάνω από όλα. Επιτρέψτε μου να πω ότι η προβολή μέσω των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν κάνει καλό», κατέληξε.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.