Αρχική Περιβάλλον Το Ωκεανογραφικό ΑΙΓΑΙΟ στην έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Κρήτη

Το Ωκεανογραφικό ΑΙΓΑΙΟ στην έκθεση για την κλιματική αλλαγή στην Κρήτη

Στα πλαίσιο των εκδηλώσεων για την έναρξη λειτουργίας της διεθνούς έκθεσης του Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης με θέμα την Κλιματική Αλλαγή, που θα φιλοξενηθεί το επόμενο διάστημα από το Ενυδρείο Κρήτης στον χώρο του ΔΕΚΚ, καταπλέει στο λιμάνι του Ηρακλείου αύριο Παρασκευή 20 Απριλίου το Ωκεανογραφικό σκάφος ΑΙΓΑΙΟ.
Το ΑΙΓΑΙΟ, μήκους 62 μέτρων, είναι ένα μοντέρνο πλωτό εργαστήριο. Έχει επιστημονικά όργανα τελευταίας τεχνολογίας απαραίτητα για την πολύτιμη ερευνητική δραστηριότητα του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. η οποία ποικίλει από γεωφυσικές μελέτες βυθού μέχρι την παρακολούθηση περιβαλλοντικών, κλιματικών και ωκεανογραφικών συνθηκών.
Οι έρευνες του ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. βοηθούν στην κατανόηση των επιστημονικών φαινομένων που συνδέονται με την Κλιματική αλλαγή, αλλά και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της .Κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Ηράκλειο, το ΑΙΓΑΙΟ θα ποντίσει το βαθυσκάφος ΘΕΤΙΣ δίνοντας την ευκαιρία σε εκπροσώπους των ΜΜΕ να γνωρίσουν από πολύ κοντά τον πλούτο και την ομορφιά των ελληνικών θαλασσών καθώς και τα επιστημονικά εργαλεία που το ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. χρησιμοποιεί στις έρευνες του.
Το Ωκεανογραφικό ΑΙΓΑΙΟ θα παραμείνει στο λιμάνι του Ηράκλειου μέχρι και την Κυριακή 22 Απριλίου. Για τους μικρούς αλλά και μεγάλους “εξερευνητές” που επιθυμούν να επισκεφτούν το ΑΙΓΑΙΟ, να δουν από κοντά το βαθυσκάφος ΘΕΤΙΣ ,να μιλήσουν με τους χειριστές του, άλλα και να κερδίσουν δωρεάν προσκλήσεις επίσκεψης για την έκθεση της Κλιματικής Αλλαγής, θα είναι ανοιχτό την Παρασκευή 20 και το Σάββατο 21 Απριλίου και ώρες 6μμ με 8μμ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.