Αρχική InfoTeens Παιχνίδια – Gadgets Το "Yellow submarine" κάνει πετάλι

Το "Yellow submarine" κάνει πετάλι


Έως σήμερα χαιρόμασταν με τα θαλάσσια ποδήλατα γιατί είχαμε τη δυνατότητα χωρίς κάποια ειδική γνώση μπορούσαμε με ασφάλεια να απομακρυνθούμε απο την ακτή και να απολαύσουμε τα παιχνίδια στη θάλασσα. Μια ομάδα Γάλλων Μηχανικών σκέφτηκε ότι αυτή η εφαρμογή θα μπορούσε να λειτουργήσει και σε ένα υποβρύχιο! Απίστευτο; Κι όμως, το δοκίμασαν και το πέτυχαν. Το μίνι κίτρινο υποβρύχιο που έχει το παρατσούκλι «Scubster» είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε ο «οδηγός» να το κάνει να κινείται μόνο κάνοντας πετάλι. Τα πετάλια συνδέονται με ένα σύστημα διπλού έλικα που, ανάλογα με την ικανότητα του οδηγού, μπορεί να φτάσει ταχύτητες μέχρι και 8 χιλιόμετρα την ώρα (5 μίλια/ώρα). Το υποβρύχιο μπορεί να καταδυθεί σε βάθος 6 μέτρων (20 πόδια).

Το μόνο πρόβλημα είναι η έλλειψη οξυγόνου. Γι αυτό, αν και το cockpit του υποβρυχίου είναι στεγανό, ο οδηγός πρέπει να φοράει μια δεξαμενή οξυγόνου και μάσκα για να αναπνέει. Ως εκ τούτου, ο χρόνος κάτω από την επιφάνεια εξαρτάται από την παροχή οξυγόνου. Στις δοκιμές, ο χρόνος έφθασε τη μία ώρα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.