Αρχική Περιβάλλον Τριήμερη Γιορτή Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στο Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης"

Τριήμερη Γιορτή Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στο Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης"

Για τρεις ημέρες το Υπουργείο Παιδείας, η Αυτοδιοίκηση και Οικολογικές Οργανώσεις, ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν τους μικρούς μαθητές του δημοτικού, σε ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Τόπος συνάντησης το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», όπου 1000 και πλέον μαθητές, μαθαίνουν με βιωματικό τρόπο να αγαπούν, να σέβονται και να προστατεύουν τη φύση.

Η τριήμερη εκδήλωση (11, 12 και 13 Μαΐου) περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οργανώθηκε από την Αναπληρώτρια Υπουργό Παιδείας Φώφη Γεννηματά και το Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας.

«Για τρεις ημέρες 1000 παιδιά των δημοτικών σχολείων της Δυτικής Αττικής συμμετέχουν σε μια γιορτή. Μια γιορτή για το περιβάλλον, μια γιορτή για την ποιότητα στη ζωής μας, μια γιορτή για το αύριο», σημείωσε η κυρία Γεννηματά, η οποία επισκέφθηκε το Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» και παρακολούθησε τις εκδηλώσεις , συνοδευομένη από τον δήμαρχο Ιλίου Νίκο Ζενέτο και το δήμαρχο Αγίων Αναργύρων- Καματερού, Νίκο Σαράντη.

«Το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης άνοιξε τις πύλες του. Είναι ένα πάρκο όπως και πολλά άλλα στην Αττική, που θέλουν προστασία, που ζητούν να τα γνωρίσουμε και να τα ζήσουμε. Αξίζουν συγχαρητήρια γι αυτές τις εκδηλώσεις στο Γραφείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας, στους δάσκαλους, στις περιβαλλοντικές οργανώσεις, στα ίδια τα παιδιά. Ευχαριστούμε θερμά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλους τους Δημάρχους που στάθηκαν στο πλευρό μας. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα ενισχύσουμε την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και η ότι η σημερινή εκδήλωση δεν είναι παρά μόνο η αρχή», συμπλήρωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα έχουν διαμορφωθεί για τους μαθητές, τέσσερα σημεία-σταθμοί:
* Ο πρώτος σταθμός υποστηρίζεται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, που εδρεύει μέσα στο πάρκο,
*ο δεύτερος σταθμός από τη WWF με δραστηριότητες που έχουν ως θέμα την ενέργεια,
*ο τρίτος από το Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης, που ασχολείται με το νερό
*και τέλος ο τέταρτος σταθμός υποστηρίζεται από το ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) με ένα πρωτοποριακό περιβαλλοντικό επιτραπέζιο παιχνίδι, το Planetbook.

Σημειώνεται ότι οι εκδηλώσεις υποστηρίζονται από τους δήμους Ιλίου, Αγίων Αναργύρων- Καματερού, Χαϊδαρίου, Αιγάλεω, Περιστερίου και το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.