Αρχική InfoTeens InfoΓνώση Τρωικός Πόλεμος

Τρωικός Πόλεμος

Είναι ο πόλεμος που αποτέλεσε ένα από τα κύρια γεγονότα της Ελληνικής Μυθολογίας και κατ’ επέκταση πηγή αστείρευτης έμπνευσης για την αρχαία ελληνική λογοτεχνία. Η ιστορία της Τρωικής Εκστρατείας καταγράφεται για πρώτη φορά στην Ιλιάδα. Ο Όμηρος διηγείται στο έπος του, τον 8ο αι. π.Χ. ότι οι Έλληνες εκστρατεύουν εναντίον της Τροίας υπό την αρχηγία του βασιλιά της Μυκηνών Αγαμέμνονα προκειμένου να εκδικηθούν για την αρπαγή της Ελένης, γυναίκας του βασιλιά της Σπάρτης, Μενέλαου, από τον πρίγκιπα της Τροίας, Πάρη.
Ο πόλεμος διήρκεσε δέκα χρόνια και έληξε με την άλωση της Τροίας. Ο Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν, το 1873 μετά από ανασκαφές στο λόφο του Χισαρλίκ στην Τουρκία ανακάλυψε τη μέχρι τότε μυθική, Τροία, φέρνοντας στο φως τα ερείπια και τις οχυρώσεις μιας πόλης, που το σύνολο της αρχαιολογικής κοινότητας σήμερα συμφωνεί ότι πράγματι εκεί υπήρξε η Τροία και ότι σίγουρα υπάρχει κάποιος ιστορικός πυρήνας αναφορικά με τον πόλεμο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.