Αρχική Νέα "Υγεία εν Γνώσει", μια θεατρική παράσταση για τη διατροφή στα σχολεία

"Υγεία εν Γνώσει", μια θεατρική παράσταση για τη διατροφή στα σχολεία

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο κ. Πεψίνης, μια… πρωτεΐνη-αστυφύλακας, που έχει πολύ σοβαρή δουλειά να επιτελέσει. Πρέπει να ανακρίνει το καλό ακόρεστο λίπος, το κακό κορεσμένο λίπος και τον υδατάνθρακα που εντόπισε μέσα στον οργανισμό της Αννούλας. Από την άλλη, τι συμβαίνει στην αρτηρία του Μπάμπη; Γιατί παλεύουν η καλή και η κακή χοληστερίνη για το ποια θα υπερισχύσει;
Όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, όλες οι προηγούμενες ανακρίσεις ζωντανεύουν επί σκηνής σε μία διαφορετική εκπαιδευτική παράσταση που θα δοθεί στη διάρκεια της φετινής χρονιάς σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της χώρας από την ομάδα SciCo, με την υποστήριξη της φαρμακευτικής εταιρείας AstraZeneca.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υγεία εν Γνώσει» που έχουν επιμεληθεί επιστήμονες της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης SciCo (Science Communication) και η διαδρομή που θα ακολουθήσει το τρέχον σχολικό έτος σε περισσότερα από 25 ιδιωτικά και δημόσια σχολεία της Αττικής, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Λάρισας και Πάτρας παρουσιάστηκαν την περασμένη Τετάρτη στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από τον κ. Χρήστο Φερεντίνο.

Η ομάδα SciCo είναι μια ομάδα νέων και ταλαντούχων επιστημόνων, οι οποίοι μέσω θεατρικών παραστάσεων και ποικίλων άλλων δράσεων επικοινωνούν επιστημονικά θέματα με έναν ιδιαίτερο και ενδιαφέροντα τρόπο. Η ομάδα ιδρύθηκε με την υποστήριξη του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα το 2007 και υποστηρίζεται από το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό “Επιστήμη Επί Κοινωνία”. Βασικοί στόχοι της ομάδας είναι να προωθήσουν τη σωστή μετάδοση και κατανόηση της επιστήμης και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα και σχετίζονται με επιστημονικές δράσεις και ανακαλύψεις. Τα μέλη της ομάδας αυτής είναι επιστήμονες, ερευνητές, ακαδημαϊκοί, εκπαιδευτικοί και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά στον τομέα της επικοινωνίας της επιστήμης.

Η δράση της ομάδας SciCo με τίτλο «Υγεία εν Γνώσει» πραγματοποιείται μέσα στα πλαίσια αγωγής υγείας στα σχολεία, με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των παιδιών και των εφήβων γύρω από το βασικό θέμα της διατροφής και της άσκησης σε σχέση με την υγεία.
Συγκεκριμένα, η δράση «Υγεία εν Γνώσει» περιλαμβάνει:
• θεατρικές παραστάσεις σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία (αρχικά στην Αττική και στη συνέχεια στην επαρχία) με θέμα τις αξίες της σωστής διατροφής κατά τη διάρκεια των οποίων γίνεται λόγος για τους μύθους και τις αλήθειες της διατροφής, τις διατροφικές συνήθειες που ξεκινούν από την πρώτη παιδική ηλικία, τις αντιλήψεις των ανθρώπων σχετικά με τις «ένοχες» και «αθώες» τροφές, τα μικρά μυστικά για σωστή διατροφή, κ.ά.
• ενημέρωση των Εκπαιδευτικών των σχολείων από σύμβουλο-διατροφολόγο και με τη χρήση διαδικτυακών σεμιναρίων
• διενέργεια διαδικτυακού διαγωνισμού γνώσεων (www.ygeiaengnosei.gr) βασισμένου στην παράσταση, με σκοπό την περαιτέρω κινητοποίηση των μαθητών στο θέμα της υγιεινής διατροφής και της άσκησης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υγεία εν Γνώσει» τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, του Ινστιτούτου Νεολαίας και του Βρετανικού Συμβουλίου.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.