Αρχική Νέα Υιοθετήστε τη φώκια τη Νεφέλη

Υιοθετήστε τη φώκια τη Νεφέλη

ΝεφέληΜη σας ξενίζει ο τίτλος. Η πράξη θα είναι καθαρά συμβολική, ενώ εσείς θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε ένα διαφορετικό δώρο στα παιδιά και συγχρόνως να τα διδάξετε έμπρακτα τι σημαίνει προστατεύω τον πλανήτη και το περιβάλλον, μέσα από τη φροντίδα όλων των πλασμάτων που ζουν σ’ αυτό.
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως, η μικρή “Νεφέλη”, που βρέθηκε στις 14 Οκτωβρίου στην Άσσο Κεφαλονιάς, από κατοίκους του νησιού,
βρίσκεται πλέον στο Κέντρο Περίθαλψης Μεσογειακής Φώκιας της MOm στην Αλόννησο.
 
Εκεί, έχει ξεκινήσει το εντατικό πρόγραμμα περίθαλψης και θεραπείας της νεογέννητης, ορφανής φώκιας, σε συνεργασία με την Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης και από τις πρώτες κιόλας ημέρες φάνηκε ότι η “Νεφέλη” είναι αρκετά δραστήρια και ζωηρή. Έκανε πολύ γρήγορα το πρώτο της μπάνιο στην πισίνα χωρίς τη βοήθεια των νοσηλευτών, ένα ρεκόρ που μέχρι σήμερα είχε η “Άρτεμις” και τρέφεται με 5 γεύματα ψαροπολτού, ενώ έχει ξεκινήσει τις βιταμίνες και το λάδι σολομού.
 
Το πρόγραμμα περίθαλψης της “Νεφέλης”, αν όλα πάνε καλά, θα διαρκέσει 5 μήνες, με ατελείωτες ώρες φροντίδας, ταΐσματος και εξετάσεων από τους εξειδικευμένους συνεργάτες της MOm και τους εθελοντές που θα συμμετέχουν. Σήμερα είναι 19 κιλά και παρόλο που σε σχέση με άλλα φωκάκια είναι πιο μικροκαμωμένη, είναι αρκετά
δυνατή και πολύ πολύ ζωηρή. Έχει αρχίσει να κυνηγάει τα ψάρια που της ρίχνει η ομάδα περίθαλψης στην πισίνα του Κέντρου. Την Κυριακή έγιναν και οι αιματολογικές της εξετάσεις οι οποίες δεν έδειξαν να προκύπτει κάτι ανησυχητικό σχετικά με την υγεία της.

Υιοθετήστε τη “Νεφέλη”
Η προσπάθεια περίθαλψης και επανένταξης της “Νεφέλης” στο φυσικό της περιβάλλον χρειάζεται την οικονομική υποστήριξη και συμβολή όλων μας. Όσοι επιθυμείτε να βοηθήσετε μπορείτε είτε να υιοθετήσετε συμβολικά τη “Νεφέλη” http://www.mom.gr/displayITM1.asp?ITMID=228,
προσφέροντας 100€ το χρόνο και λαμβάνοντας μια φωτογραφία της σε μέγεθος Α4, πιστοποιητικό υιοθεσίας της “Νεφέλης”, DVD με μοναδικά πλάνα και τα νέα της MOm μέσα από το “Θαλασσινές Ιστορίες” είτε συμμετέχοντας στο εθελοντικό πρόγραμμα περίθαλψής της (τηλ. επικοινωνίας Μαριάννα Ψαραδέλλη 694249447).

 Πληροφορίες
ΜΟm, Εταιρεία για τη Μελέτη κα ιΠροστασία της Μεσογειακής Φώκιας 
Σολωμού 18, 10682 Αθήνα
Τηλ.: 210-5222888, Fax: 210-5222450
e-mail: support@mom.gr, web-site: www.mom.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.