Αρχική InfoSchool Δημοτικό Υπουργείο Παιδείας: από το 2012 η λειτουργία των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων

Υπουργείο Παιδείας: από το 2012 η λειτουργία των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων

Από την ερχόμενη διδακτική χρονιά θα ξεκινήσει η λειτουργία των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, όπως προβλέπεται στο νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας. Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται τροπολογία με την οποία καταργείται ο Οργανισμός Έκδοσης Σχολικών Βιβλίων και στη θέση του ιδρύεται το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος». Ακόμη, δημιουργείται το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, στο οποίο θα συγκεντρωθούν οι αρμοδιότητες των τεσσάρων φορέων που σταματάει η λειτουργία τους (Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Κέντρο Εκπαιδευτικής Έρευνας, Ινστιτούτο Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης και Οργανισμός Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών).

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, τη χρονιά 2011-2012 θα λειτουργήσουν τα πρώτα 15 Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία και 15 ακόμα τον Σεπτέμβριο του 2012. Απαραίτητες προϋποθέσεις για να ενταχθεί μια σχολική μονάδα στην κατηγορία των Προτύπων Πειραματικών είναι να έχει εξασφαλίσει τη σύνδεση της με κάποιο πανεπιστήμιο και να πληροί τα κριτήρια αξιολόγησης ως προς το εκπαιδευτικό προσωπικό, τις υλικοτεχνικές υποδομές και τη συμμετοχή σε καινοτόμες δράσεις. Διευκρινίζεται, επιπλέον, στο σχέδιο νόμου ότι ανά πάσα στιγμή που ένα σχολείο δεν μπορέσει να αντεπεξέλθει στις παραπάνω απαιτήσεις, παύει αυτομάτως η λειτουργία του ως Πρότυπου Πειραματικού.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.