Αρχική InfoMommy Συμβουλές Υποφέρω από τρομακτικούς πονοκεφάλους κάποιες μέρες του μήνα...

Υποφέρω από τρομακτικούς πονοκεφάλους κάποιες μέρες του μήνα...

Ερ. Υποφέρω από τρομακτικούς πονοκεφάλους κάποιες μέρες του μήνα, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζονται με τίποτα. Αναρωτιέμαι μήπως σχετίζονται με τη λήψη κάποιας τροφής.

Απ. Έχεις απόλυτο δίκιο, μας λέει ο κ. Ιάκωβος Χρήστου, παθολόγος, ορισμένες τροφές σχετίζονται με την εμφάνιση ημικρανικών κρίσεων. Μόνο που δεν είναι εύκολο να βρεθούν με ακρίβεια οι «συνήθεις ύποπτοι», καθώς διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κρατήσεις ένα ημερολόγιο για μερικούς μήνες με τις τροφές που κατανάλωσες την ημέρα που ξέσπασε ο πονοκέφαλος. Οι σημειώσεις σου μάλλον θα σε φέρουν κοντά σε σωστά συμπεράσματα. Πάντως, σε αντίστοιχες περιπτώσεις σημειώσεων παθόντων η σοκολάτα, το κρασί, ιδίως το κόκκινο, τα αλλαντικά και τα πιο πικάντικα κίτρινα τυριά φαίνεται ότι ενοχοποιούνται.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να απευθυνθείς στην Ελληνική Εταιρεία Κεφαλαλγίας, τηλ. 210 7254383.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.