Αρχική InfoTeens Νέα Υπό την προστασία της Google οι γλώσσες υπό εξαφάνιση

Υπό την προστασία της Google οι γλώσσες υπό εξαφάνιση

Με σκοπό να βοηθήσει τη διατήρηση των γλωσσών που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν, η Google δημιούργησε μια εξειδικευμένη ιστοσελίδα.
"Η τεκμηρίωση τουλάχιστον 3.000 γλωσσών που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν είναι ένα σημαντικό βήμα για να διατηρήσουμε τις πολιτιστικές διαφορές, να τιμήσουμε τους παλαιότερους και να δώσουμε δύναμη στους νέους" επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Google.

"Η τεχνολογία μπορεί να στηρίξει τις προσπάθειες αυτές, βοηθώντας τους νέους να δημιουργήσουν αρχεία υψηλής ποιότητας για μεγαλύτερούς τους, που συχνά είναι οι τελευταίοι οι οποίοι μιλούν μια γλώσσα, φέρνοντας σε επαφή διαφορετικές κοινότητες και διευκολύνοντας την εκμάθηση γλωσσών."

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Google θα παραδώσει την διαχείριση της ιστοσελίδας μετά από μερικούς μήνες στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου του ανατολικού Μίσιγκαν, το Ινστιτούτο Γλωσσικής Τεχνολογίας και Πληροφορικής.

Η Google διευκρίνισε πως το πρόγραμμα θα χρηματοδοτείται από το φιλανθρωπικό της σκέλος, το Google.org, και κάλεσε και άλλους οργανισμούς να συμμετάσχουν στην προσπάθεια της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.