Αρχική InfoBaby Προετοιμασία Εγκυμοσύνης Φάτε λαχανικά αν θέλετε αν αποκτήσετε κοριτσάκι

Φάτε λαχανικά αν θέλετε αν αποκτήσετε κοριτσάκι

Οι μέλλουσες μητέρες, των οποίων η διατροφή είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και ρύζι, είναι πολύ πιο πιθανό να γεννήσουν κοριτσάκια, σύμφωνα με μελέτη που έγινε στην Ολλανδία.

Στα πλαίσια της έρευνας ζητήθηκε από 32 γυναίκες που είχαν ήδη γεννήσει αγόρια, να δοκιμάσουν μια ειδική δίαιτα -“δίαιτα για κοριτσάκι”- με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο και μαγνήσιο που περιλαμβάνει φαγητά όπως η σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, τα βραστά λαχανικά και το ρυζόγαλο. Αντιθέτως περιορίστηκε η κατάνάλωση τροφίμων που θεωρούνται "ύποπτα" για την γέννηση αγοριώνόπως οι πατάτες και οι μπανάνες, οι οποίες έχουν υψηλά επίπεδα καλίου.

Το αποτέλεσμα αυτού του πρωτότυπου πενταετούς προγράμματος ήταν ότι οι 26 γυναίκες έκαναν κορίτσια και μόνο οι έξι από τις 32 γέννησαν αγόρια.

Οι γυναίκες κλήθηκαν επίσης να προσπαθήσουν να συλλάβουν σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή του κύκλου της ωορρηξίας τους. Οι ερευνητές, ωστόσο, πιστεύουν ότι η διατροφή των συγκεκριμένων γυναικών ήταν ο ισχυρότερος παράγοντας για την σύλληψη κοριτσιών σε ποσοστό 80%.

Η Annet Norlander, βιολόγος στο κέντρο που διεξήχθη η έρευνα, είπε ότι τα αποτελέσματα των μελετών είναι πολύ σημαντικά, καθώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επηρεάσουν το φύλο του παιδιού τους στο μέλλον.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.