Αρχική Νέα Φέτος νοίκιασε ένα δέντρο

Φέτος νοίκιασε ένα δέντρο

Νοίκιασε ένα ΔέντροΈθιμο ξενόφερτο, που έχει «πιάσει» όμως όσο λίγα στον τόπο μας. Ο στολισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι πλέον αναπόσπαστο κομμάτι του εορτασμού των Χριστουγέννων στην ελληνική πραγματικότητα. Με τα αληθινά δέντρα σαφώς να κερδίζουν την προτίμησή μας –τις χρονιές που είναι οικονομικά εφικτό τουλάχιστον- λόγω της υπέροχης μυρωδιάς και αυτής της αύρας που κουβαλούν μαζί τους από τα βουνά, που λες και κάνουν την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι πιο κατανυκτική.
Μέχρι όμως να τελειώσουν οι γιορτές, εκεί καθώς οδεύουμε προς τα Φώτα, δυστυχώς, με θλίψη βλέπουμε το δέντρο των άγιων ημερών να κιτρινίζει και να ξεθωριάζει. Και κάπου τότε, φτάνει η ώρα για να βγει στο πεζοδρόμιο παρέα με όλα τα υπόλοιπα…
Φέτος όμως κάτι διαφορετικό ακούγεται στην μικρή μας πόλη… Μια ιδέα, που θα μας βοηθήσει να επιστρέψουμε το δέντρο μας εκεί που ανήκει… στη φύση.
Λοιπόν, η εταιρεία Plant-a-Tree (Φυτέψτε ένα Δέντρο) φέτος προχώρησε τον οικολογικό της προσανατολισμό λίγο πιο πέρα. Λανσάρει το πρόγραμμα «Rent-a-Tree» (Νοίκιασε ένα Δέντρο) και μας καλεί να αγοράσουμε ένα φυσικό, ζωντανό έλατο, με τη ρίζα του, παρακαλώ, που αν το ευνοήσουν και αυτό οι συνθήκες, η πρόθεση είναι να μην καταλήξει στα σκουπίδια. Πρόκειται για ένα δέντρο που δεν θα κοπεί, αλλά θα παραδοθεί σε εσάς απευθείας από το χωριό Ταξιάρχη στη Χαλκιδική μέσα σε γλάστρα. Τα δέντρα κοστίζουν από 90 € ως 110 € και έχουν ύψος 1,60 με 2 μ.
Το έλατο αυτό κρατά περισσότερο, αφού είναι ζωντανός οργανισμός, και με τη σωστή φροντίδα που θα σας υποδείξουν οι ειδικοί, μπορεί να ζήσει στο μπαλκόνι ή τη βεράντα, αν μάλιστα το μεταφυτεύσετε σε μεγαλύτερη γλάστρα για πολύ πολύ καιρό. Όσοι πάλι έχετε αυλή, μπορείτε να το μεταφυτεύσετε στο χώμα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα, μαζί με τους ανθρώπους της εταιρείας να πάτε και να το φυτέψετε στην Πάρνηθα.
Το σκεπτικό πάντως της Plant-a-Tree είναι ότι από τη στιγμή που έχουμε τόση ανάγκη το πράσινο, γιατί να μη διατηρούμε μεν το έθιμό μας, από την άλλη όμως να πρασινίσουμε τις πόλεις και στη συνέχεια τα βουνά μας;

Info
Για περισσότερες πληροφορίες πληκτρολογήστε www.rentatree.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.