Αρχική InfoTeens Παιχνίδια – Gadgets Φανελάκι φορτίζει ... κινητά

Φανελάκι φορτίζει ... κινητά

Οι φίλοι σας τηλεφώνησαν για να συναντηθείτε στην πλατεία αλλά δεν η μπαταρία στο κινητό σας έχει πάρει την κατιούσα. Τι θα κάνετε; Δεν θα πάρετε μαζί το κινητό; Δεν θα βγείτε με τους φίλους ή θα πάτε με καθυστέρηση; Κανένα από τα τρία. Θα φορέσετε το ειδικό φανελάκι σας φορτιστή!!!! και θα απολαύσετε τη βόλτα σας χωρίς άγχος.

Όχι, δεν πρόκειται για επιστημονική φαντασία. Σύμφωνα με το BBC, ερευνητές χρησιμοποίησαν ένα φθηνό κοντομάνικο μπλουζάκι που αγόρασαν από ένα κατάστημα της γειτονιάς και το εμπότισαν με ένα διάλυμα φθοριούχου άλατος. Στη συνέχεια, στέγνωσαν το ρούχο και το θέρμαναν σε υψηλές θερμοκρασίες σε περιβάλλον χωρίς οξυγόνο. Οι ίνες του ρούχου μετατράπηκαν από κυτταρίνη σε ενεργό άνθρακα στη διάρκεια της διαδικασίας, χωρίς όμως το υλικό να χάσει την ευκαμψία του. Οι ερευνητές απέδειξαν ότι το υλικό θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πυκνωτής. Οι πυκνωτές αποθηκεύουν ηλεκτρικό φορτίο και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι σχεδόν κάθε ηλεκτρονικής συσκευής που κυκλοφορεί στην αγορά.

Τα υβριδικά υφάσματα που χρησιμοποιήθηκαν αποδείχθηκαν ιδιαίτερα ανθεκτικά ακόμα και μετά από χιλιάδες φορτίσεις-αποφορτίσεις η απόδοσή τους δεν μειώθηκε περισσότερο από 5%, είπαν οι ερευνητές.

"Αφού φοράμε κάθε μέρα τα ρούχα μας, το βαμβάκι θα μπορούσε να έχει περισσότερες λειτουργίες... γιατί θα μην μπορεί να φορτίσει το κινητό ή το I-Pad σας" λένε οι επιστήμονες που έκαναν την έρευνα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.