Αρχική Infokids Συνταγές Φτιάχνουμε σπιτικό γιαούρτι

Φτιάχνουμε σπιτικό γιαούρτι

Η ενασχόληση με την μαγειρική εκτός των άλλων περιλαμβάνει και την παρασκευή ιδιοκατασκευασμάτων. Εάν σας αρέσει το γιαούρτι, με απλό και εύκολο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας, που θα ξέρετε από πρώτο χέρι πόσο υγιεινό και αγνό είναι.

Υλικά:

2 λίτρα φρέσκο γάλα
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα χωρίς να το βράσουμε. Μόλις φτάσει στη θερμοκρασία των 45 - 46 βαθμών Κελσίου το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το γιαούρτι. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο η μέτρηση γίνεται βάζοντας το μικρό μας δάχτυλο στο ζεστό γάλα και μετρώντας μέχρι το 20. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το γιαούρτι στο γάλα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια κουβέρτα για να το διατηρήσουμε ζεστό. Μετά από 3 ώρες το γιαούρτι θα έχει πήξει και θα έχει γίνει σαν μια παχύρρευστη κρέμα. Μπορούμε να το βάλουμε αμέσως στο ψυγείο ή να το αφήσουμε να στραγγίσει σε τουλπάνι ή σε φίλτρα για γαλλικό καφέ.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.