Αρχική Βιβλία Φτιάχνω το δικό μου βιβλίο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Φτιάχνω το δικό μου βιβλίο στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Με την ευκαιρία της έκθεσης «Ό,τι: Η Τέχνη του Βιβλίου στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών», που θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, τα παιδιά θα φτιάξουν τα δικά τους μοναδικά βιβλία με ιστορίες, παραμύθια, κόμικς ή θέματα της φαντασίας τους.
Στην πρώτη συνάντηση τα παιδιά θα μάθουν για την έκθεση, θα σκεφτούν την ιστορία του δικού τους βιβλίου και θα κάνουν τα πρώτα τους σχέδια. Μπορεί να είναι ιστορία με πρόσωπα από το περιβάλλον τους ή να είναι μια ιστορία με χρώματα και φόρμες ή (γιατί όχι;) μια φανταστική ιστορία.
Στη δεύτερη συνάντηση τα παιδιά θα επισκεφθούν τον χώρο της έκθεσης, θα μιλήσουν με τους υπεύθυνους και θα γνωρίσουν τα στάδια προετοιμασίας της, λίγες ημέρες πριν ανοίξει για τους επισκέπτες. Στη συνέχεια, μέσα στο εργαστήριο, θα χρησιμοποιήσουν μολύβια, ξυλομπογιές και λαδοπαστέλ και, με διάφορες τεχνικές, θα ζωγραφίσουν τους ήρωες της ιστορίας τους. Πρωταγωνιστές και μη θα πάρουν μορφή και θα μπουν στο περιβάλλον που θέλει το κάθε παιδί. Θα ασχοληθούν με τα πρόσωπα αλλά και με τα ρούχα που θα φοράνε οι ήρωές τους. Όλοι, άσχημοι ή όμορφοι, καλοί ή κακοί, θα πάρουν μορφή και θα βρουν τη θέση που τους ταιριάζει στις σελίδες του βιβλίου.
Στην τρίτη συνάντηση θα...εμπλακούν στην ιστορία τα πινέλα και οι μπογιές! Τα παιδιά θα ζωγραφίσουν το περιβάλλον στο οποίο θα εξελίσσεται η ιστορία τους μαθαίνοντας παράλληλα τα βασικά χρώματα, πώς φτιάχνονται τα δευτερεύοντα, αλλά και τις θερμοκρασίες των χρωμάτων. Μία ακόμη περιήγηση στο χώρο της έκθεσης και μία συνάντηση με κάποιους από τους καλλιτέχνες θα ενισχύσει τη φαντασία τους και θα βοηθήσει στην ολοκλήρωση των έργων τους.
Στην τελευταία συνάντηση τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν χρωματιστά χαρτιά και με την τεχνική του κολλάζ θα ολοκληρώσουν την ιστορία τους. Στο τέλος ενώνοντας όλες τις σελίδες που έχουν δημιουργήσει θα έχουν στα χέρια τους το δικό τους βιβλίο.

Πού: Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι

Πότε: Σάββατο 12, 19, 26 Φεβρουαρίου 2011, στις 13:00 – 15:00

Κόστος συμμετοχής: Συμμετοχή για τις 4 συναντήσεις: € 65 (παρέχονται τα υλικά), € 52 (αδέλφια στο ίδιο εργαστήριο), απαραίτητη η παρακολούθηση όλου του κύκλου (4 συναντήσεις) και η κράτηση θέσης.
Δεν υπάρχει η δυνατότητα μεμονωμένων συμμετοχών.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 7294220 από Δευτέρα έως Παρασκευή: 10.00 – 13.00


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.