Αρχική Uncategorized Όλες οι κούκλες στο Κιλκίς (28/9-8/10)

Όλες οι κούκλες στο Κιλκίς (28/9-8/10)

Δεκαεπτά θίασοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό παίρνουν μέρος στο 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς, που θα γίνει από τις 28 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου. Στο πρόγραμμα των παραστάσεων συμμετέχουν θίασοι από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Τσεχία, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, την Αργεντινή και το Περού, ενώ πλούσιες είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις με διευθυντές γνωστών διεθνών φεστιβάλ και περίφημων σχολών του εξωτερικού, διακεκριμένους σκηνοθέτες και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Ο κεντρικός χώρος παρουσίασης των παραστάσεων του φεστιβάλ θα είναι το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, ωστόσο έργα θα παρουσιαστούν και στη Δημόσια Βιβλιοθήκη, στα σχολεία, στις πλατείες, στους δρόμους του Κιλκίς και στα χωριά του νομού.

Στις 28 Σεπτεμβρίου ξεκινά, στο πλαίσιο του φεστιβάλ, και η 4η Συνάντηση Νέων Ελλήνων Κουκλοπαικτών σε συνεργασία με το «UNIMA Ελλάς». Καλλιτέχνες και ομάδες από την Ελλάδα θα παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους στο κοινό, ενώ διεθνής ομάδα κριτών, αποτελούμενη από διευθυντές σχολών κουκλοθεάτρου και φεστιβάλ του εξωτερικού, θα αξιολογήσει τις παραστάσεις, θα συζητήσει με τους κουκλοπαίκτες, και θα επιλέξει δύο προτάσεις που θα παρουσιαστούν σε διεθνή φεστιβάλ του εξωτερικού.

Την 1η Οκτωβρίου αρχίζει η 5η Συνάντηση για το Κοινωνικό Θέατρο με τίτλο «Στην απέναντι όχθη: απόδραση από τις εξαρτήσεις» σε συνεργασία με τα Μορφωτικά Ινστιτούτα της Θεσσαλονίκης και το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Εφηβοι από το Κιλκίς και συνομήλικοί τους από τη Γερμανία θα ανεβάσουν ένα έργο με τη βοήθεια ξένων καταξιωμένων σκηνοθετών.

Η παράσταση θα δοθεί στις 8 Οκτωβρίου, ημέρα έναρξης και της σχετικής διημερίδας που θα είναι ανοιχτή στο κοινό.

Καθ' όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια για ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς και γονείς, και masterclasses για κουκλοπαίκτες, και θα παρουσιαστεί η έκθεση φωτογραφίας και αντικειμένων με τίτλο «Η τέχνη του θεάτρου με κούκλες και αντικείμενα στην Ελλάδα».

Χρηματοδότηση
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και Παντομίμας Κιλκίς χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Κιλκίς

Ιστοσελίδα: http://www.kilkis-festival.gr/festival/


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.