Αρχική InfoMommy Ομορφιά Όπλα κατά της γήρανσης (Μέρος Β': Εις βάθος τεχνικές)

Όπλα κατά της γήρανσης (Μέρος Β': Εις βάθος τεχνικές)

Κάθε γυναίκα επιθυμεί να διατηρήσει τη νεότητα και την ομορφιά της για όσο το δυνατό περισσότερο, εξασφαλίζοντας την ελαστικότητα και τη λάμψη του δέρματός της, χωρίς σημάδια χαλάρωσης και γήρανσης. Η αλήθεια είναι ότι τα σύγχρονα επιτεύγματα της σύγχρονης αισθητικής χειρουργικής πραγματοποιούν κάθε επιθυμία. Ας δούμε πώς:

Επεμβατικά Λέιζερ/ Ablative Laser
Τα λέιζερ αυτής της κατηγορίας είναι σαφώς πιο επιθετικά και ορισμένες φορές ο γιατρός μπορεί να εφαρμόσει τοπική αναισθητική κρέμα, προκειμένου να μην είναι επώδυνη η διαδικασία. Προκαλούν επιφανειακή αποφολίδωση του δέρματος, δηλαδή τραυματίζουν και αφαιρούν την επιφανειακή στιβάδα του δέρματος, προκειμένου αυτή να αντικατασταθεί από μία νέα και υγιή. Τα επιφανειακά στρώματα της γερασμένης επιδερμίδας μετατρέπονται από στερεά σε υγρά και εξατμίζονται από μία πλήρως ελεγχόμενη ακτίνα laser και έτσι κινητοποιούνται οι φυσικοί μηχανισμοί επούλωσης του οργανισμού, οι οποίοι ξεκινούν τη διαδικασία παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, προκειμένου να παραχθεί «νέο» δέρμα. Όπως ισχύει και για τα μη επεμβατικά, τα επεμβατικά λέιζερ κυκλοφορούν με ποικίλα ονόματα στην «αγορά» της κοσμητικής ιατρικής.
Ενδείξεις: Αντιμετωπίζει λεπτές ή μεσαίου βάθους ρυτίδες, χαλάρωση του δέρματος, ρυτίδες του καπνιστή, ρυτίδες γύρω από τα μάτια, ουλές από ακμή, χειρουργείο ή τραυματισμό, κουρασμένη και θαμπή όψη δέρματος.
Η διάρκεια: Περίπου 30-60 λεπτά διαρκεί η κάθε συνεδρία. Ανάλογα με την έκταση της προβληματικής περιοχής, απαιτούνται 2-4 επαναλήψεις με απόσταση 15-20 ημερών μεταξύ τους.
Η ανάρρωση: Θα παρουσιαστεί έντονη ερυθρότητα και ερεθισμός που θα χρειαστεί περίπου 7-10 ημέρες για να υποχωρήσει και να μπορέσει κανείς να επιστρέψει στο καθημερινό του πρόγραμμα.
Πρέπει να γνωρίζετε: Η χρήση αντηλιακού υψηλού δείκτη προστασίας κρίνεται απαραίτητη αμέσως μετά τη θεραπεία αλλά και για τις μέρες που θα ακολουθήσουν.

Δερμοαπόξεση/ Dermabrasion
Πρόκειται για μία πολύ πιο επιθετική μορφή μικροδερμοαπόξεσης, η οποία αφαιρεί τις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος με τη βοήθεια ειδικών μηχανικών συσκευών. Μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε με ένα μικρό συρμάτινο στρογγυλό βουρτσάκι με συρματάκια από ανοξείδωτο ατσάλι είτε με έναν ειδικό κύλινδρο πάνω στον οποίο έχουν τοποθετηθεί βιομηχανικά διαμάντια, οι συσκευές αυτές περιστρέφονται ταχύτατα και προκαλούν την απόξεση των εξωτερικών στιβάδων του δέρματος. Πριν τη θεραπεία εφαρμόζεται απαραιτήτως τοπική αναισθητική κρέμα ή ψυκτικό και παγοκύστες, προκειμένου να μην είναι έντονος ο πόνος. Υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες εφαρμόζεται και γενική αναισθησία, αν και σπάνια. Η δερμοαπόξεση αφαιρεί τα στρώματα προβληματικού δέρματος μέχρι το σημείο που δε θα δημιουργήσει επιπλοκές. Στη συνέχεια κινητοποιούνται οι φυσικές διαδικασίες επούλωσης της επιδερμίδας και το δέρμα αναγεννιέται υγιέστερο, πιο λείο και σφριγηλό.
Ενδείξεις: Αντιμετωπίζει ουλές από ακμή, τραυματισμό ή χειρουργείο, βαθύτερες ρυτίδες, χρωματικές βλάβες, εγκαύματα και προσφέρει δέρμα σφριγηλό και σαφώς νεανικότερο.
Η διάρκεια: Η διαδικασία διαρκεί 30-60 λεπτά, ανάλογα με την έκταση της προβληματικής περιοχής, και ολοκληρώνεται σε μία συνεδρία, εκτός αν είναι τόσο εκτεταμένο το πρόβλημα που απαιτηθεί και μία δεύτερη συνεδρία.
Η ανάρρωση: Μετά τη θεραπεία σταδιακά το δέρμα δημιουργεί μία κρούστα, η οποία σιγά σιγά ξεραίνεται και πέφτει. Το δέρμα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο και πιθανώς να χρειαστεί η λήψη αναλγητικών για τα πρώτα 24ωρα. Θα ήταν καλό να παραμείνει κανείς στο σπίτι του για 2 περίπου εβδομάδες, προκειμένου να γίνει σωστή επούλωση, αλλά, καθώς αυτό σπάνια είναι εφικτό, πρέπει να τηρήσει την εντολή του γιατρού για τουλάχιστον 1 εβδομάδα και εν συνεχεία να φορά διαρκώς αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας και να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες περιποίησης που θα του δοθούν. Το δέρμα επανέρχεται στο φυσιολογικό του χρώμα 4-6 εβδομάδες μετά τη θεραπεία.
Πρέπει να γνωρίζετε: Αν αντί για τα ειδικά βουρτσάκια ο γιατρός χρησιμοποιήσει ένα εργαλείο που ονομάζεται «δερμοτόμος», δεν αλλάζει τίποτα στη θεραπεία παρά μόνο το όνομά της, που μετατρέπεται σε Dermaplanning.
Προσοχή: Η δερμοαπόξεση δεν πρέπει να πραγματοποιείται σε άτομα με πολύ σκούρο χρώμα δέρματος.

Μέσο/Βαθύ Χημικό Πίλινγκ (Χημειοαποφολίδωση)/ Deep Chemical Peeling
Το μέσο, έγκαυμα μέχρι το άνω δικτυωτό χόριο, και το βαθύ πίλινγκ, έγκαυμα μέχρι το μέσο δικτυωτό χόριο, είναι οι πιο επιθετικές μορφές απολέπισης και αυτό που αλλάζει είναι η σύνθεση των απολεπιστικών διαλυμάτων. Για το μέσο peeling ο γιατρός χρησιμοποιεί τριχλωρικό οξύ (TCA), σε διάφορες συγκεντρώσεις, ενώ για το βαθύ χρησιμοποιεί φαινόλη, που είναι το χημικό διάλυμα με τη μεγαλύτερη οξύτητα και άρα επιτυγχάνει ένα πολύ βαθύ πίλινγκ. Η διαδικασία της θεραπείας είναι η ίδια με το επιφανειακό, αυτό που αλλάζει όμως είναι ο βαθμός του εγκαύματος. Το μέσο πίλινγκ δεν είναι πιο επώδυνο από το επιφανειακό, δίνει απλά μια αίσθηση τσιμπήματος, ενώ το βαθύ συνήθως απαιτεί τοπική αναισθησία. Μετά την εφαρμογή της φαινόλης ο γιατρός θα τοποθετήσει αδιάβροχη ταινία στο πρόσωπο για 2 ημέρες.
Ενδείξεις: Το μέσο αντιμετωπίζει επιφανειακές ρυτίδες, σκουρόχρωμες κηλίδες, δερματικούς λεκέδες, δερματικές ανομοιογένειες και ηλιακά εγκαύματα, ενώ το βαθύ χρησιμοποιείται για βαθιές ρυτίδες, έντονες δυσχρωμίες, δέρμα κατεστραμμένο από τον ήλιο, αλλά και για αφαίρεση προκαρκινικών όγκων.
Η διάρκεια: Το TCA εφαρμόζεται για περίπου 15 λεπτά και συνήθως συνίστανται 2-4 συνεδρίες με απόσταση 1-2 μηνών μεταξύ τους. Το βαθύ πραγματοποιείται 1 φορά και η διάρκεια εφαρμογής του για όλο το πρόσωπο μπορεί να φτάσει τη μιάμιση ώρα.
Η ανάρρωση: Το μέσο πίλινγκ έχει ελαφρώς δυσκολότερη ανάρρωση από το επιφανειακό, αλλά κυμαίνεται στα ίδια πλαίσια με λίγο πιο έντονο πόνο. Το πίλινγκ με φαινόλη έχει έντονο πόνο στην ανάρρωση και σπάνια εμφανίζει οίδημα στα μάτια. Η αποχή από την εργασία και το καθημερινό πρόγραμμα συνίσταται σε περίπου 1 εβδομάδα. Πρέπει να υπάρχει πλήρης συμμόρφωση προς τις οδηγίες του γιατρού, για να αποφευχθούν ανεπιθύμητες εκβάσεις. Το δέρμα στο βαθύ πίλινγκ επανέρχεται πλήρως μετά από περίπου 2 μήνες.
Πρέπει να γνωρίζετε: Tο πίλινγκ με TCA (τριχλωρικό οξύ) δεν εφαρμόζεται εάν υπάρχει ιστορικό ανάπτυξης χηλοειδών (ουλών) ή υπερτροφικών ουλών και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Προσοχή: Η εφαρμογή φαινόλης (βαθύ πίλινγκ) δεν πρέπει να πραγματοποιείται σε άτομα με πολύ σκούρο χρώμα δέρματος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.