Αρχική InfoMommy Νέα Όσκαρ: Βασιλική νίκη για τον Λόγο του Βασιλιά

Όσκαρ: Βασιλική νίκη για τον Λόγο του Βασιλιά

Η 83η απονομή βραβείων Όσκαρ πέρασε στην ιστορία. Τα φαβορί επιβεβαίωσαν τα προγνωστικά καθώς ο Λόγος του Βασιλιά, το Social Netework, το Inception, το Fighter, το Inception, το Toy Story 3 και η Aλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων αναδείχθηκαν στους μεγάλους νικητές της βραδιάς.
Το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Πρωτότυπου Σεναρίου απονεμήθηκαν στο Λόγο του Βασιλιά ενώ ο πρωταγωνιστής Κόλιν Φέρθ και ο σκηνοθέτης Τομ Χούπερ κέρδισαν το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου και Σκηνοθεσίας αντίστοιχα. Η Νάταλι Πόρτμαν κέρδισε τις εντυπώσεις αλλά και το όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου ως Μαύρος Κύκνος. Ο Κρίστιαν Μπειλ κέρδισε το πολυπόθητο όσκαρ Β΄Αντρικού Ρόλου για την ταινία Fighter ενώ η συμπρωταγωνιστρία του Μελίσα Λίο επικράτησε ως Β΄ Γυναικείος Ρόλος. Το Social Network, η ταινία για τo facebook και τον δημιουργό της, κέρδισε τα βραβεία καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου, μοντάζ και καλύτερης μουσικής. Το όσκαρ καλύτερης ταινίας, που διεκδικούσε με πολλές αξιώσεις ο Γιώργος Λάνθιμος και ο Κυνόδοντάς του, απενεμήθη τελικά στην ταινία In a Better World από την Δανία. Το Inception κέρδισε τα όσκαρ φωτογραφίας, οπτικών εφέ, ήχου και ηχητικού μοντάζ. Το Toy Story 3 ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία κινουμένων σχεδίων και καλύτερου τραγουδιού ενώ η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων έφυγε με το όσκαρ για τα καλύτερα σκηνικά και τα κουστούμια. Στην κατηγορία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους νικητής αναδείχθηκε το The Lost Thing, το όσκαρ μακιγιάζ απενεμήθη στο The Wolfman. Το Inside Job αναδείχθηκε σε καλύτερο ντοκιμαντέρ ενώ το Strangers No More σε καλύτερο ντοκιμαντέρ μικρού μήκους. Τέλος, το God of Love κέρδισε το όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.