Αρχική Infokids Διατροφή & Fitness Όταν η οικογένεια κάθεται μαζί στο τραπέζι

Όταν η οικογένεια κάθεται μαζί στο τραπέζι

Είναι αλήθεια ότι σήμερα φαντάζει όλο και πιο δύσκολη η συγκέντρωση των μελών της οικογένειας γύρω από το τραπέζι για να γευματίσουν όλοι μαζί, εντούτοις τις ελάχιστες φορές που υπάρχει η δυνατότητα –εννοούμε το βράδυ, τις αργίες και τις γιορτές- δεν πρέπει να παραλείπεται. Ο λόγος είναι προφανής και μάλιστα στηρίζεται επιστημονικά.

Πολλές έρευνες έχουν λοιπόν καταδείξει ότι τα παιδιά των οικογενειών που γευματίζουν όλο και πιο συχνά μαζί με τους γονείς τους, «μετρούν» πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα από εκείνα που σπανίως θα καθίσουν μαζί τους για φαγητό. Έτσι λοιπόν καταγράφονται καλύτερες διατροφικές συνήθειες (σταδιακή μεν αλλά γρηγορότερη ένταξή τους στο ενήλικο φαγητό, με γεύσεις και ποικιλία που εμπλουτίζονται και ολοκληρώνονται διατροφικά, επιλογή περισσότερων φρούτων και λαχανικών), ανάπτυξη της γλωσσικής ικανότητας, καλύτερες σχολικές επιδόσεις, συναισθηματική ωριμότητα, αλλά και αποφυγή παραβατικών συμπεριφορών. Η αιτία βρίσκεται στο ότι τα παιδιά μέσα από αυτή την επαναλαμβανόμενη καθημερινή συνήθεια ισχυροποιούν την αίσθηση της ασφάλειας και της αυτοπεποίθησης, καθώς αισθάνονται ότι είναι μέλη ενός δεμένου συνόλου, όπου ο ένας συμπαρίσταται και ενδιαφέρεται πραγματικά για τον άλλον.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.