Αρχική InfoTeens Υγεία Όχι στο αλάτι για τους εφήβους!

Όχι στο αλάτι για τους εφήβους!

Το αλάτι ενοχοποιείται για σοβαρές καρδιακές νόσους όταν γίνεται κατάχρηση από ανήλικους. Σύμφωνα με έρευνα του Αμερικάνικου Καρδιολογικού Συλλόγου, άτομα που χρησιμοποιούν λιγότερο από τρία γραμμάρια αλάτι την ημέρα έχουν κατά 30% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν υπέρταση σε εφηβική ηλικία και 45% στην ενηλικίωσή τους.

Οι γιατροί πάντως συνιστούν η κατανάλωση άλατος να μην υπερβαίνει τα δύο γραμμάρια ημερησίως. Προσοχή χρειάζεται επίσης ιδιαίτερα σε αυτή την ηλικία αφού λόγω της πολύ συχνής κατανάλωσης τυποποιημένων τροφών και έτοιμων φαγητών (fast food) oι έφηβοι καταναλώνουν περισσότερα και από 3,8 γραμμάρια. Αυτός είναι και ο κυριότερος λόγος της μεγάλης αύξησης καρδιολογικών προβλημάτων σε εφήβους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.