Αρχική InfoMommy Νέα “Η δύναμη της απώλειας και οι μεταμορφώσεις της οδύνης: Η δημιουργία ως αντίδοτο στις κρίσεις” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (9/3)

“Η δύναμη της απώλειας και οι μεταμορφώσεις της οδύνης: Η δημιουργία ως αντίδοτο στις κρίσεις” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (9/3)

Δίνοντας πάντα ιδιαίτερη σημασία σε ζητήματα που επηρεάζουν την ψυχολογία του ανθρώπου, το Megaron Plus καλεί το κοινό του την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 7 το απόγευμα να παρακολουθήσει τη διάλεξη της καταξιωμένης Ελληνίδας συγγραφέως και καθηγήτριας Φωτεινής Τσαλίκογλου. “Ο Θεός δεν θα έγραφε ποτέ ένα μυθιστόρημα”. H έλλειψη παροτρύνει τη δημιουργία. Κινεί τα νήματα της ζωής. Τροφοδοτεί τη φαντασία, την επινόηση, το έργο. Είναι ένας κοινός τόπος συνάντησης ποιητών, επιστημόνων, μικρών παιδιών και ενίοτε ατόμων με ψυχικές διαταραχές. Από τη στιγμή που γεννιόμαστε οι απώλειες συνοδεύουν κάθε αποφασιστική στιγμή της ζωής μας. Διαψεύσεις, ασυνέχειες, μυθοποιήσεις και απομυθοποιήσεις ορίζουν τον ψυχικό μας κόσμο, τη σκέψη και τα συναισθήματά μας. Τρέλα, κατάθλιψη και δημιουργία έχουν ένα κοινό πεδίο συνάντησης”. Σε αυτή την παραδοχή, που έχει καθορίσει τη ζωή και το συγγραφικό της έργο, θα εστιαστεί η ομιλία της Φωτεινής Τσαλίκογλου. “΄Εχουμε ένα καταφύγιο ενάντια στο θάνατο, να κάνουμε τέχνη πριν από αυτόν”. Η κρίση, όπως μια ασθένεια, μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο ή στη θεραπεία. Η απώλεια από μόνη της είναι και μια εμπειρία που μας φέρνει αντιμέτωπους με αναπάντεχες προκλήσεις και επιλογές υποστηρίζει η Φωτεινή Τσαλίκογλου. Είμαστε όμηροι της απώλειας; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις που μετουσιώνουν την αγωνία σε έργο; Σε ποιο βαθμό η αποφυγή του πένθους, που χαρακτηρίζει την εποχή μας, υπονομεύει τη δυνατότητα του καθενός μας να μεταμορφώνει την οδύνη σε δημιουργία; Πώς μπορούμε να κάνουμε την αδυναμία δύναμη την κρίση και την απώλεια πηγή έμπνευσης και δημιουργίας; Γεμάτη ευαισθησία, όραμα και αισιοδοξία, η Φωτεινή Τσαλίκογλου, χρησιμοποιώντας και δικά της προσωπικά βιώματα, απαντά σε αυτά τα ερωτήματα στις 9 Μαρτίου στη σκηνή του Mεγάρου Μουσικής Αθηνών και δίνει τη δική της οπτική για την αντιμετώπιση των κρίσεων.
Το κοινό του Megaron Plus θα έχει την ευκαιρία να την ακούσει, να συνομιλήσει μαζί της και να θέσει τα δικά του ερωτήματα.

Πού: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη

Πότε: Τετάρτη 9 Μαρτίου, στις 19:00


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.