- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Έκθεση ασπρόμαυρης φωτογραφίας στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Την έκθεση ασπρόμαυρης αναλογικής φωτογραφίας με τίτλο «Η Ελλάδα του Klaus Valtin von Eickstedt», φιλοξενεί το Ίδρυμα Ευγενίδου από 14 έως 28 Φεβρουαρίου 2011.

Ο Γερμανικής καταγωγής, Klaus Valtin von Eickstedt συνέδεσε τη ζωή του με την Ελλάδα, στην οποία ζει και γυρίζει απ΄ άκρη σε άκρη τα τελευταία τριάντα πέντε χρόνια, αποτυπώνοντας στο χαρτί το άρωμα που αφήνει το παρελθόν, αλλά και το παρόν. Οι φωτογραφίες του αιχμαλωτίζουν το συναίσθημα της στιγμής με ευγένεια και τρυφερότητα. Με σοβαρότητα και τεχνική αρτιότητα. Και εν τέλει με σεβασμό και ωριμότητα. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό τεχνίτη της αναλογικής φωτογραφίας και της φωτομέτρησης, ενός «μαέστρου» του σκοτεινού θαλάμου, και κυρίως ενός πιστού εραστή της ασπρόμαυρης φωτογραφίας.

Μα πάνω από όλα ο Klaus-Valtin von Eickstedt είναι ένας άνθρωπος που αγάπησε με πάθος την Ελλάδα, ένας Γερμανός Φιλέλληνας και «πρεσβευτής» της Ελλάδας σε όλον τον κόσμο.

Η αγάπη του για τη χώρα μας και την φωτογραφία τον οδήγησε σε παραπλήσιους επαγγελματικούς δρόμους, αφού από το 1995 έως σήμερα δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας (φωτογράφος) στην Ελλάδα, με επίκεντρο την επιστημονική φωτογραφία στο χώρο της αρχαιολογίας και ιστορίας.

Η έκθεση φωτογραφίας «Η Ελλάδα του Klaus Valtin von Eickstedt», περιλαμβάνει αποκλειστικά ασπρόμαυρες αναλογικές φωτογραφίες σε πρωτότυπες εκτυπώσεις από αρνητικό 35 mm σε παραδοσιακό φωτογραφικό χαρτί τύπου fiberbase, οι οποίες δεν έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία.

Η έκθεση εγκαινιάζεται κάτω από το θόλο του Παλαιού Πλανηταρίου τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011 – ημέρα που ο von Eickstedt έχει την ονομαστική του εορτή (Valtin: Βαλεντίνος)

Διάρκεια έκθεσης 14 έως 28 Φεβρουαρίου 2011.
Ώρες επισκέψεων καθημερινά: 10:00 – 20:30