- Infokids.gr - https://www.infokids.gr -

Έκθεση δεινοσαύρων στο The Mall Athens (4ος όροφος)

Από τις 4 Δεκεμβρίου 2011 έως 4 Μαρτίου 2012, μια από τις πιο πολυσυζητημένες εκθέσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου έρχεται, για πρώτη φορά, στην Αθήνα!

Πρόκειται για ένα διαδραστικό ταξίδι στον κόσμο των δεινοσαύρων, όπου οι πιο δημοφιλείς δεινόσαυροι της προϊστορίας ζωντανεύουν από τις 4 Δεκεμβρίου στο νέο εκθεσιακό χώρο, στον 4ο όροφο τουThe Mall Athens, στο Μαρούσι. Οι θρυλικοί γίγαντες κινούνται και βρυχούνται ρεαλιστικά, με τη βοήθεια της πιο προηγμένης τεχνολογίας, μεταφέροντας τον επισκέπτη χιλιάδες έτη πίσω στο χρόνο, ενώ μια σειρά από διαδραστικές δραστηριότητες τον καλούν να μπει σε ρόλο ερευνητή.

Πώς ζούσαν οι δεινόσαυροι; Τι έτρωγαν; Και πώς τα γνωρίζουμε όλα αυτά;

Σε έναν χώρο 850τμ., συγκεντρώνονται ενδιαφέροντα ομοιώματα ααπολιθωμάτων, εκθέματα που μπορεί να αγγίξει ο επισκέπτης, επιστημονικά ευρήματα και 10 από τα πιο θεαματικά hi-tech animatronics που έχουμε δει ποτέ, σε μία έκθεση που αποκαλύπτει όλα όσα οι επιστήμονες γνωρίζουν για το πώς κυνηγούσαν και τί έτρωγαν οι δεινόσαυροι. Οι τελευταίες εξελίξεις της Ιαπωνικής ρομποτικής τεχνολογίας έχουν επιστρατευτεί από τους επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου και η πιστή αναπαράσταση πολλών διαφορετικών ειδών δεινοσαύρων, με ρεαλιστική κίνηση και ήχο, μεταφέρει τον θεατή 65 εκατομμύρια χρόνια πριν.

Από τον κακόφημο σαρκοφάγο T. Rex και τον εκπληκτικό Baryonyx μέχρι τον φυτοφάγο Iguanodon, τα μυθικά αυτά ζώα μας υποδεικνύουν τους ποικίλους τρόπους της στρατηγικής που εφάρμοζαν για να βρουν την τροφή τους. «Όλοι γνωρίζουν ότι ο T.Rex ήταν σαρκοφάγος, αλλά ποιος ξέρει τι έτρωγε ο Baryonyx;», λέει η Dr Angela Milner, ειδική στους δεινόσαυρους από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, προσθέτοντας ότι «ο επισκέπτης μπαίνει σε ρόλο ερευνητή μελετώντας νύχια, έντερα ακόμη και περιττώματα, χρησιμοποιώντας τις ίδιες τεχνικές που χρησιμοποιούν οι επιστήμονες, προκειμένου να ανακαλύψει τι έτρωγαν οι δεινόσαυροι».

Τον σκηνικό διάκοσμο της έκθεσης έχει αναλάβει ο σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς, ευρύτερα γνωστός από τη συνεργασία του με την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “Το Νησί”, βάζοντας κάθε δεινόσαυρο στον φυσικό του χώρο και τον επισκέπτη σε μια άλλη εποχή.

Η έκθεση «Δεινόσαυροι» αποτελεί την πρώτη από μια σειρά εκθέσεων, που θα ακολουθήσουν στον 4ο όροφο του The Mall Athens, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή στις ψυχαγωγικές εκθέσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα στην Αθήνα.

Ωράριο λειτουργίας:
Δευ. – Παρ.: 9.00 – 21.00
Σάββατο: 10.00 – 22.00
Κυριακή: 10.00 – 20.00

Τιμές εισιτηρίου:
Δευ.-Παρ. 9.00 – 13.30: 5 ευρώ γενική είσοδος
Δευ.-Παρ.: 13.30 – 21.00: 9 ευρώ (ενήλικες), 7 ευρώ (παιδιά έως 18 ετών)
Σαββατοκύριακο & αργίες: 9 ευρώ (ενήλικες), 7 ευρώ (παιδιά έως 18 ετών)

Σχολεία: 5 ευρώ
Τηλ. επικοινωνίας για επισκέψεις σχολείων: 210 7280200

Τηλ. επικοινωνίας για το κοινό: 2109472029