Ένα βιντεοπαιχνίδι χρήσιμο για τα παιδιά

Ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό βιντεοπαιχνίδι, με ανθρωπιστικές προεκτάσεις και τίτλο Food Forceθα διανεμηθεί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την επόμενη σχολική χρονιά.
• Το παιχνίδι αυτό έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης του Ο.Η.Ε. και έχει θέμα το πρόβλημα της πείνας ανά τον κόσμο. Στόχος του είναι η εκπαίδευση μικρών μαθητών ηλικίας 8 έως 13 ετών ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε δύσκολες συνθήκες παρόμοιες με αυτές που αντιμετώπισαν οι ανθρωπιστικές αποστολές στην Αϊτή. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν προσομειωτή δύσκολων καταστάσεων όπως π.χ. φυσικές καταστροφές.
• Και αν αναρωτιέστε πώς θα παίζεται το παιχνίδι, οι μικροί μαθητές θα καλούνται να δώσουν λύση σε έξι δοκιμασίες ή αποστολές όπως π.χ. να μεταφέρουν τρόφιμα στους κατοίκους, να βρουν τη συντομότερη διαδρομή για τη μεταφορά τους, να εντοπίσουν τους υποσιτισμένους, να δημιουργήσουν υποδομές κ.λπ.
• Το βιντεοπαιχνίδι “Food Force” έχει εγκριθεί από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ως παιδαγωγικά κατάλληλο για να αξιοποιηθεί στα Σχολεία Α/θμιας Εκπαίδευσης, ως βοηθητικό εκπαιδευτικό υλικό σε προγράμματα Αγωγής Υγείας, καθώς και σε άλλα μαθήματα του Ωρολογίου Προγράμματος και η διανομή των CD-ROM θα γίνει ως εξής:
2 CD-ROM σε κάθε Δημόσιο και Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο Α/θμιας Εκπ/σης,
1 CD-ROM σε κάθε υπεύθυνο Αγωγής Υγείας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης.
• H Hellenic Aid ανέλαβε την παραγωγή στην ελληνική γλώσσα του ανθρωπιστικού εκπαιδευτικού βιντεοπαιχνιδιού “Food Force” του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης των Ηνωμένων Εθνών “World Food Programme-WFP”. Το βιντεοπαιχνίδι αφορά στην εξάλειψη του υποσιτισμού στις αναπτυσσόμενες χώρες και θα διανέμεται στα σχολεία της χώρας από το επόμενο σχολικό έτος.