Ένα Δώρο για τον Παππού και τη Γιαγιά

Μέρες γιορτής, αγάπης, ζεστασιάς και φυσικά δεν ξεχνάμε τον παππού και τη γιαγιά, που ίσως περισσότερο από κάθε άλλον έχουν ανάγκη από τρυφερότητα αυτές τις μέρες, που η οικογένεια είθισται να συγκεντρώνεται και τα μέλη της να ανταλλάσσουν τις πιο θερμές ευχές τους.
Παιδιά, αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι για τον παππού και τη γιαγιά δεν έχουν και τόσο μεγάλη αξία κάποια ακριβά δώρα, αλλά θα εκτιμήσουν και θα συγκινηθούν βαθιά από ένα δώρο μικρό και απλό, που θα φτιάξετε μόνοι σας γι’ αυτούς. Μάλιστα, δεν είναι καθόλου δύσκολο και το infokids θα σας δώσει μερικές ιδέες γι’ αυτό.

Α. Στόλισε μια κορνίζα
Βρες μια απλή ξύλινη κορνίζα και στόλισέ τη με διάφορα υλικά, όπως χρωματιστές υφασμάτινες κορδέλες, στρασάκια, μικρά αξεσουάρ (αστεράκια, ζωάκια, κοχύλια) ή ό,τι άλλο ακόμα θα σκεφτείς, τα οποία εύκολα μπορείς να προμηθευτείς από ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ ή βιβλιοπωλείο. Έπειτα ψάξε στο αρχείο σου με τις οικογενειακές φωτογραφίες. Επίλεξε εκείνη όπου όλη η οικογένεια (συμπεριλαμβανομένων του παππού και της γιαγιάς) ή εσύ μόνο με τους παππούδες σου φωτογραφίζεστε σε πόζα χαρούμενη και αγαπημένη. Τοποθέτησέ τη στην κορνίζα και στη συνέχεια αγόρασε από ένα κατάστημα με συσκευασίες δώρου το κατάλληλο κουτί για να την τοποθετήσεις. Τύλιξέ το με μια όμορφη κόλλα περιτυλίγματος, γράψε μια κάρτα με τα πιο τρυφερά σου λόγια και πρόσφερε το δώρο σου. Σίγουρα θα μείνει για πάντα στην καρδιά τους, αλλά και στο κομοδίνο πλάι στο κρεβάτι τους.

Β. Γράψε ένα ποίημα ή ένα αγαπημένο τραγούδι σε μια κάρτα
Δεν χρειάζεται το ποίημα σου να έχει ομοικαταληξία (άλλωστε δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να κάνει κανείς), απλά γράψε σε μια γιορτινή κάρτα στη σειρά ευχές βγαλμένες από την καρδιά σου, πάρε χρωματιστά μολύβια και μαρκαδόρους και γράψε κάποιες λέξεις με άλλο χρώμα. Στο τέλος ζωγράφισε έναν ήλιο, μια καρδούλα, ένα όμορφο ζωάκι. Μπορείς να προσφέρεις την κάρτα σου μόνη της ή -ακόμα καλύτερα- να τη δέσεις πάνω σε μερικά πολύχρωμα λουλούδια ή σε ένα μικρό γλαστράκι.

Γ. Φτιάξε μια ζωγραφιά για τη γιαγιά και τον παππού
Εδώ μάλλον πρέπει να διαθέτεις και ένα μικρό ταλέντο, αλλά επειδή όλα γίνονται, μπορείς να βρεις ακόμη κι ένα προσχέδιο σε κάποιο μπλοκ ιχνογραφίας και εσύ πάνω σε αυτό να μεγαλουργήσεις χρησιμοποιώντας τις τέμπερές σου. Αν θέλεις μάλιστα να τελειοποιήσεις το δώρο σου, θα βρεις μία έτοιμη κορνίζα και θα τοποθετήσεις εκεί τη ζωγραφιά σου. Η γιαγιά και ο παππούς σίγουρα θα τοποθετήσουν τον πίνακά σου σε περίοπτη θέση.

Δ. Πρόσφερέ τους ένα γεύμα και έπειτα μια βόλτα στη στολισμένη πόλη
Μπορείς να συνεοννοηθείς με τους γονείς σου και να καλέσετε -επισήμως με κάρτα για να γίνει πιο γιορτινό το event σας-τη γιαγιά και τον παππού για ένα γεύμα έξω. Επιλέξτε ένα εστιατόριο όμορφα στολισμένο και εορταστικά, κάντε κράτηση και συνοδεύστε όλοι μαζί τον παππού και τη γιαγιά. Φροντίστε να πάτε νωρίς για γεύμα, κάτι που ούτως ή άλλως θα εκτιμήσουν, και συνεχίστε με μια βόλτα στην πόλη σε όλα τα σημεία που παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον λόγω της γιορτινής διακόσμησης. Να είστε σίγουροι ότι θα θυμούνται για πολύ πολύ καιρό αυτή τη μέρα.